Gėrimai
Piskas (Pisco)
Labai kvapnus šviesus vinjakas – tautinis čiliečių gėrimas. Gaminamas iš raudonųjų vynuogių (didžioji dalis Muskato atmainos uogų), o laikomas tam tikrą…
Metaksa (Metaxa)
Tai populiariausias graikų vinjakas. Jo gamybai reikalingas raudonųjų vynuogių vynas. Turi apie 40% tūrio alkoholio. Gaminamas kelių rūšių ir skirtingos kokybės,…
Brendis (Brandy)
Tai angliškas pavadinimas alkoholinių gėrimų, gaunamų distiliuojant vynuogių vynus. Tokiu pavadinimu pasaulinėje rinkoje žinomi dauguma vinjakų. Brendžio pavadinimas kilęs iš olandiško…
Vainbrandas (Weinbrand)
Tai vokiškas vinjakas, kuris taip pat privalo atitikti jam keliamus reikalavimus. Jis turi būti pagamintas iš tam tikrų vynuogių rūšių, Vokietijos…
Armanjakas (Armagnac)
Istoriškai žiūrint, tai – vyresnysis konjako brolis. Taip pat ir šiuo atveju rajonas, kur gaminamas šviesiai auksinis, su švelniu žolelių prieskoniu…
Konjakas (Cognac)
Konjakas yras geriausias vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Kad galėtų vadintis konjaku, vinjakas privalo būti pagamintas iš tam tikros atmainos…
Kriaušių ir obuolių degtinės
Šie vaisiai turi ganėtinai daug sukraus, todėl varant degtinę nereikia nei cukraus, nei alkoholio priedų. Viena žinomiausių šios rūšies degtinių yra…
Distiliuoti alkoholiniai antpilai
Jie gaminami iš mažai cukraus turinčių vaisių, pavyzdžiui, aviečių, gervuogių ir serbentų. Prieš distiliavimą įpilama alkoholio, kadangi jos nefermentuojamos. Tačiau cukraus…
Vaisių degtinės
Pirmiausia jos varomos iš kaulavaisių – vyšnių, slyvų, mirabelių, abrikosų, persikų – vaisių minkštimo, rečiau iš uogų. Jos gaunamos distiliuojant susifermentavusią…
Paprastoji degtinė (Vodka)
Degtinės atsiradimo istorija, lygiai kaip ir jos pavadinimo, yra prieštaringa. Manoma, kad degtines pradėta varyti medicinos tikslais, o atsitiko tai Rusijoje,…
Viskis (Whisk(e)y)
Populiariausia degtinė pasaulyje. Amerikietiški ir airiški viskiai rašomi su „e” raide, o škotiški ir Kanados rašomi be „e”. Geriausiai žinomi viskiai:…
Grynoji javų degtinė
Kadaise javų degtinės būdavo pardavinėjamos kaip vaistai. Dabar tai, šalia vinjakų, vienas populiariausių alkoholinių gėrimų Vokietijoje ir Lenkijoje. Šitos degtinės gaminamos…
Džinas (Gin)
Džinas labai vertinamas visame pasaulyje kaip kokteilių pagrindas ir dažnai vartojamas. Be šitos bespalvės, skaidrios degtinės negali apsieiti nė vienas baras.…
Kadaginė (Genever)
Kadaginė yra tautinė olandų degtinė. Žodis genever kilęs iš prancūziškojo geniévre – kadagys. Faktiškai, tai yra degtinė, turinti kadagio skonį. Geros…
Akvavitas (Aquavit)
Pavadinimas kilęs iš lotyniškų žodžių „aqua vitae” (gyvybės vanduo) ir kadaise šitaip buvo vadinami visi stiprūs alkoholiniai gėrimai. Skaidraus arba auksiško…