Gėrimai


Piskas (Pisco)

Labai kvapnus šviesus vinjakas – tautinis čiliečių gėrimas. Gaminamas iš raudonųjų vynuogių (didžioji dalis Muskato atmainos uogų), o laikomas tam tikrą…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Metaksa (Metaxa)

Tai populiariausias graikų vinjakas. Jo gamybai reikalingas raudonųjų vynuogių vynas. Turi apie 40% tūrio alkoholio. Gaminamas kelių rūšių ir skirtingos kokybės,…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Brendis (Brandy)

Tai angliškas pavadinimas alkoholinių gėrimų, gaunamų distiliuojant vynuogių vynus. Tokiu pavadinimu pasaulinėje rinkoje žinomi dauguma vinjakų. Brendžio pavadinimas kilęs iš olandiško…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Vainbrandas (Weinbrand)

Tai vokiškas vinjakas, kuris taip pat privalo atitikti jam keliamus reikalavimus. Jis turi būti pagamintas iš tam tikrų vynuogių rūšių, Vokietijos…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Armanjakas (Armagnac)

Istoriškai žiūrint, tai – vyresnysis konjako brolis. Taip pat ir šiuo atveju rajonas, kur gaminamas šviesiai auksinis, su švelniu žolelių prieskoniu…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1


Konjakas (Cognac)

Konjakas yras geriausias vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Kad galėtų vadintis konjaku, vinjakas privalo būti pagamintas iš tam tikros atmainos…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Kriaušių ir obuolių degtinės

Šie vaisiai turi ganėtinai daug sukraus, todėl varant degtinę nereikia nei cukraus, nei alkoholio priedų. Viena žinomiausių šios rūšies degtinių yra…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Distiliuoti alkoholiniai antpilai

Jie gaminami iš mažai cukraus turinčių vaisių, pavyzdžiui, aviečių, gervuogių ir serbentų. Prieš distiliavimą įpilama alkoholio, kadangi jos nefermentuojamos. Tačiau cukraus…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Vaisių degtinės

Pirmiausia jos varomos iš kaulavaisių – vyšnių, slyvų, mirabelių, abrikosų, persikų – vaisių minkštimo, rečiau iš uogų. Jos gaunamos distiliuojant susifermentavusią…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Paprastoji degtinė (Vodka)

Degtinės atsiradimo istorija, lygiai kaip ir jos pavadinimo, yra prieštaringa. Manoma, kad degtines pradėta varyti medicinos tikslais, o atsitiko tai Rusijoje,…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0


Viskis (Whisk(e)y)

Populiariausia degtinė pasaulyje. Amerikietiški ir airiški viskiai rašomi su „e” raide, o škotiški ir Kanados rašomi be „e”. Geriausiai žinomi viskiai:…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 4 / 5. Balsų: 1

Grynoji javų degtinė

Kadaise javų degtinės būdavo pardavinėjamos kaip vaistai. Dabar tai, šalia vinjakų, vienas populiariausių alkoholinių gėrimų Vokietijoje ir Lenkijoje. Šitos degtinės gaminamos…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Džinas (Gin)

Džinas labai vertinamas visame pasaulyje kaip kokteilių pagrindas ir dažnai vartojamas. Be šitos bespalvės, skaidrios degtinės negali apsieiti nė vienas baras.…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Kadaginė (Genever)

Kadaginė yra tautinė olandų degtinė. Žodis genever kilęs iš prancūziškojo geniévre – kadagys. Faktiškai, tai yra degtinė, turinti kadagio skonį. Geros…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Akvavitas (Aquavit)

Pavadinimas kilęs iš lotyniškų žodžių „aqua vitae” (gyvybės vanduo) ir kadaise šitaip buvo vadinami visi stiprūs alkoholiniai gėrimai. Skaidraus arba auksiško…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

x

Lost Password