Konjakas (Cognac)

Konjakas yras geriausias vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Kad galėtų vadintis konjaku, vinjakas privalo būti pagamintas iš tam tikros atmainos baltųjų vynuogių auginamų Šarantos (Charente) regione aplink Konjako (Cognac) miestą Prancūzijos pietvakariuose.

Konjako gamyba čia turi ilgaamžes tradicijas. Konjaką privaloma distiliuoti mažiausiai du kartus. Paskui laikoma ąžuolinėse statinėse bent dvejus metus. Brandinamas, sendamas įgyja tamsiai rudą spalvą.

Konjako kokybė pažymėta tam tikrais ženklais butelio etiketėje. Trys žvaigždutės arba V.S. (very superior) reiškia, kad konjakas buvo laikomas statinėje mažiausiai dvejus metus. V. S. O. P. (very superior old pale) – rinktinis, labai senas, šviesus konjakas. Vieux, V. O. ir Réserve – išlaikytas penkerius metus. Extra, Napoléon, X. O. Tres Vieux ir Vieille Réserve reiški, kad konjakas ąžuolo statinėse buvo laikomas nuo šešerių ligi dešimties metų.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

x

Pamiršau slaptažodį