Kriaušių ir obuolių degtinės

Šie vaisiai turi ganėtinai daug sukraus, todėl varant degtinę nereikia nei cukraus, nei alkoholio priedų.

Viena žinomiausių šios rūšies degtinių yra kalvadosas. Kalvadosas daromas iš sidro – obuolių vyno iš Normandijos. Teisę vartoti pavadinimą „kalvadosas” iš sidro pagamintoms degtinėms turi tiksliai nurodytų vienuolika apygardų.

Po distiliavimo kalvadosas brandinamas nuo dviejų ligi šešerių metų ąžuolinėse arba kaštoninėse statinėse. Kuo senesnis kalvadosas, tuo kvapnesnis ir delikatesnis. Keičiasi ir jo spalva – iš gintarinės pavirsta į spalvą, panašią konjakui.

Obuolinės, kurioms nesuteikiama teisė vadintis kalvadosu, vadinamos: eau-de-vie de pomme, apple brandy, applejack arba aquardiente di sidre.

Degtinės, pagamintos iš Villjams christ atmainos kriaušių, vadinamos williamsbirne, williams arba williams-christ. Jos ypač kvapnios. Etiketėje turi būti parašyta iš kokių vaisių ta degtinė išvaryta. Alkoholio kiekis šios degtinės rūšies svyruoja nuo 40% ligi 50% tūrio.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Lost Password