Augalų alkoholiniai distiliatai
Šių degtinių grupė gaminama iš daugybės įvairių augalų: sorų, ryžių, anyžių, datulių, agavų, cukranendrių, o taip pat iš žolių ir įvairių augalų šaknelių, iš kurių galima gauti gerą bei kokybišką gėrimą.
Encianas (Enzian)
Toji ypatinga žolių degtinė, charakteringa Alpių kraštams, gali būti padaryta iš maždaug 5kg. žydinčio gencijano šaknų. Encianas yra kartokas, turi žemės…
Anyžinė (Anis)
Jau 1500 metais prieš mūsų erą egiptiečiai šitą gėrimą laikė vaistais. XVIII amžiaus pabaigoje Šveicarijoje prancūcų emigrantas dr. Ordinaire pagamino absentą…
Sakė (Sake)
Skaidrus, šviesiai geltonas alkoholinis gėrimas, padarytas iš ryžių, vadinamasis japoniškas ryžių vynas – tautinis japonų gėrimas. Sakė gaminama panašiai kaip romas,…
Arakas (Arak)
Šis azijiečių auksiškai geltonos spalvos alkoholis gaminamas distiliuojant susifermentavusių ryžių, cukranendrių, melasos arba papildomai įpiltų cukrinės palmės – Arenga saccharitera (Šri…
Meskalas (Mezcal)
Panašiai kaip tekila, varomas iš meksikietiškos agavos, tačiau distiliuojamas tiktai vieną kartą.
Tekila (Tequila)
Tekila (tequila), kaip ir romas – svarbiausias alkoholinių kokteilių komponentas Pietų Amerikoje, todėl yra daug receptų, į kuriuos įtrauktas Meksikos auksas,…
Kačasa (Cachaça)
Tai braziliška degtinė, varoma iš cukranendrių. Tačiau, priešingai negu baltajam romui, šiuo atveju fermentuojama ne melasa, o šviežios cukranendrių sultys. Europoje…
Romas (Rum)
Kadaise tai buvo vagių, piratų, kontrabandininkų bei vergų pirklių gėrimas ir šimtmečius buvo svarbi kontrabandinė prekė. Romo tėvynė yra Karibų jūros…