Encianas (Enzian)

Toji ypatinga žolių degtinė, charakteringa Alpių kraštams, gali būti padaryta iš maždaug 5kg. žydinčio gencijano šaknų. Encianas yra kartokas, turi žemės…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Anyžinė (Anis)

Jau 1500 metais prieš mūsų erą egiptiečiai šitą gėrimą laikė vaistais. XVIII amžiaus pabaigoje Šveicarijoje prancūcų emigrantas dr. Ordinaire pagamino absentą…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Sakė (Sake)

Skaidrus, šviesiai geltonas alkoholinis gėrimas, padarytas iš ryžių, vadinamasis japoniškas ryžių vynas – tautinis japonų gėrimas. Sakė gaminama panašiai kaip romas,…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Arakas (Arak)

Šis azijiečių auksiškai geltonos spalvos alkoholis gaminamas distiliuojant susifermentavusių ryžių, cukranendrių, melasos arba papildomai įpiltų cukrinės palmės – Arenga saccharitera (Šri…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Meskalas (Mezcal)

Panašiai kaip tekila, varomas iš meksikietiškos agavos, tačiau distiliuojamas tiktai vieną kartą.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Tekila (Tequila)

Tekila (tequila), kaip ir romas – svarbiausias alkoholinių kokteilių komponentas Pietų Amerikoje, todėl yra daug receptų, į kuriuos įtrauktas Meksikos auksas,…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Kačasa (Cachaça)

Tai braziliška degtinė, varoma iš cukranendrių. Tačiau, priešingai negu baltajam romui, šiuo atveju fermentuojama ne melasa, o šviežios cukranendrių sultys. Europoje…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Romas (Rum)

Kadaise tai buvo vagių, piratų, kontrabandininkų bei vergų pirklių gėrimas ir šimtmečius buvo svarbi kontrabandinė prekė. Romo tėvynė yra Karibų jūros…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

x

Registruotis

Pamiršau slaptažodį