Senoviškas stikliukas

Senoviškas stikliukas, arba rocks stiklinaitė. Klasikinė viskio stiklinaitė – plati, lygiakraštė, vidutinio aukščio. Paprastai šios stiklinaitės dugnas yra storas ir sunkus, tačiau daugelis gamintojų siūlo ir grakštesnę taurę trumpa kojele.


Vieno gurkšnio taurelė (shot)

Mažiausios taurelės, kartais dar vadinamos degtinės stikliukais, reikalingos vieno gurkšnio stipriesiems gėrimams. Kokteilių bariuke reikėtų turėti tokią 40 ml. taurelę.


Plokščia šampano taurė

Plokščia šampano taurė arba margaritos taurė yra klasikinė žema plati taurė šampanui. Ji tinka ne vien putojantiems gėrimams, bet ir yra patrauklus martinio taurės pakaitas, todėl puikiai tinka vidutinio stiprumo gėrimams.


Highball taurė

Ši aukšta apskrita lygiakraštė stiklinė yra gaiviųjų ir vaisinių arba saldžiųjų ir kreminių kokteilių taurė. Highball stiklinių būna įvairaus tūrio: nuo 300 iki 500ml.


Fleitos formos taurė šampanui

Kai kalbama apie putojantį vyną (prosecco, sekt) ar šampaną, taurę galite savo nuožiūra pasirinkti iš aukštų siaurų (flute), klasikinių (coupe) ir plokščių šampano taurių (saucer).


Collins stiklinė

Ši plati vidutinio aukščio stiklinė – Pietų Amerikos klasikinė stiklinė, skirta kokteiliams Caipirinha arba Mojito. Ji storasienė ir labai tvirta dėl suprantamos priežasties – juk šioje stiklinėje patiekiami gėrimai, kurių sudedamoji dalis citrusiniai vaisiai prieš tai joje trinami grūstuvėliu. Jeigu stiklinės būtų plonasienės, galėtų suskilti.


Ilgai geriamo gėrimo stiklinė

Kitaip nei rocks stiklinaitė, ši lygiakraštė stiklinė yra ne žema ir plati, o aukšta bei siaura. Tinka ne tik maišytiems gėrimams iš vadinamosios ilgai geriamų kokteilių grupės, bet ir nealkoholiniams gėrimams, tokiems kaip sultys, vanduo ar pienas.


Martinio taurė

Ši taurė – būdingiausia kokteilio taurė. Y formos taurė pirmiausia tinka daugeliui “vieno gurkšnio” kategorijos stipriųjų gėrimų, tokių kaip martinis arba Manhatanas, taip pat rūgštiesiems ir putojantiesiems (sours, fizzes). Taurių yra įvairių dydžių, dažniausiai naudojamos 90 ml. talpos.


Jums taip pat gali būti įdomu:

  1. Įrankiai skirti kokteilių ruošimui.
  2. Kokteilių rūšys.
  3. Svarbūs terminai naudojami kokteilių receptų aprašymuose.
x

Registruotis

Pamiršau slaptažodį