Armanjakas (Armagnac)

Istoriškai žiūrint, tai – vyresnysis konjako brolis. Taip pat ir šiuo atveju rajonas, kur gaminamas šviesiai auksinis, su švelniu žolelių prieskoniu vinjakas, yra labai griežtai ribotas. Tiktai kai kurias baltųjų vynuogių atmainas, auginamas Haut-Armanjako, Tenarezo ir Bas Armanjako rajonuose galima distiliuoti ir tai tiktai nuskintas nuo lapkričio ligi balandžio mėnesio.

Priešingai negu konjakui, jam užtenka vienkartinio distiliavimo; visai neseniai jį pradėjo distiliuoti du kartus. Trys žvaigždutės rodo, kad statinėse buvo laikomas mažiausiai trejus metus, V. O., V. S. O. P. ir Réserve – mažiausiai ketverius metus, o Napaléon, Extra, Vieille Réserve ir Hors d’Age – ne mažiau kaip penkerius metus.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

x

Pamiršau slaptažodį