Žnyplės ledui – mažos nerūdijančio plieno žnyplės ledo gabalėliams paimti.

Skustukas citrusiniams vaisiams – mažos nerūdijančio plieno žnyplės ledo gabalėliams paimti.

Rankinis maišiklis – speciali stiklinė arba plieninė lazdelė skysčiams maišyti.

Plaktuvė – plaktuvių būna įvairių dydžių ir rūšių. Namie patariame naudoti 500 ml. talpos trijų dalių plieninę plaktuvę (maišymo indas, koštuvas ir dangtelis). Profesionaliuose baruose daugiausia naudojamos dviejų dalių (Bostono) plaktuvės, nes jas galima greičiau ir lengviau išvalyti, jos neturi įmontuoto koštuvo. Tačiau tokiu atveju reikia turėti atskirą koštuvėlį kokteiliams nukošti.

Matuoklis – šie matuojamieji indeliai bare būtinai reikalingi, kad būtų galima greitai ir lengvai išmatuoti reikiamą skysčio tūrį. Tipiško plieninio matuoklio viena pusė yra tiksliai 20 ml, antroji 40 ml talpos. Norėdami tiksliai pamatuoti 20 arba 40 ml gėrimo, apverskite matuoklį reikiama puse į viršų.

Ledo semtuvėlis – naudojamas susmulkintam ledui išgriebti iš ledo kibirėlio.

Ledo malūnėlis – aparatas ledui smulkinti (grūsti). Jų parduodama įvairių tipų, pavyzdžiui, nebrangūs rankiniai ledo malūnėliai, paprastai tinkami naudoti namie arba profesionalams skirti elektriniai aparatai. Vietoj ledo malūnėlio galima naudoti maišiklį.

Grūstuvėlė – indelis citrusinių vaisių griežinėliams traiškyti ruošiant tokius kokteilius kaip Caipirinha. Yra įvairių jų variantų: paprasčiausiai traiškytuvai pagaminti iš medžio, brangesnieji – iš stiklo arba nerūdijančio plieno.

Elektrinis maišiklis – naudojamas daugiausia kokteiliams su šviežiais vaisiais gaminti ir kokteiliams su sunkiai besimaišančiais ingredientais.

Dozavimo kamštis – įtaisas su snapeliu, įstatomas į butelius alkoholiniams gėrimams tiksliai dozuoti. Kai kurie kamščiai leidžia įpilti konkrečią skysčio dozę (20 ar 40 ml).

Baro šaukštas – specialus šaukštas ilgu kotu kokteiliams ruošti ir maišyti. Šis terminas kartu yra ir sirupo matavimo vienetas. Baro šaukštas atitinka apytikriai 1 arbatinį šaukštelį (5 ml).

Bostono plaktuvė – speciali plaktuvė, kurią sudaro du indai, metalinis ir stiklinis. Sudėjus kokteilio ingredientus ir ledo gabalėlius į stiklinį indą, ant jo užvožiama kiek didesnė metalinė Bostono plaktuvės dalis ir tvirtai laikant rankomis mišinys išplakamas.

Baro peilis – naudojamas ruošiant vaisius. Kitaip nei paprastų peilių, šių nedidelių įrankių geležtė būna dantyta, o galas aštrus, naudojamas būtent vaisių gabalėliams pasmeigti.

Baro koštuvėlis – po plaktuvės baro koštuvėlis yra svarbiausias baro reikmuo. Košdamas jis sulaiko nepageidaujamas liekanas, tokias kaip ledą ar vaisius. Koštuvėlį juosia spiralinė spyruoklė, leidžianti jį uždėti ant įvairaus skersmens taurių.


Jums taip pat gali būti įdomu:

  1. Kokteilių rūšys.
  2. Svarbūs terminai naudojami kokteilių receptų aprašymuose.
  3. Taurių rūšys. Kokios taurės naudojamos kokiems kokteiliams?
x

Registruotis

Pamiršau slaptažodį