Brendis (Brandy)

Tai angliškas pavadinimas alkoholinių gėrimų, gaunamų distiliuojant vynuogių vynus. Tokiu pavadinimu pasaulinėje rinkoje žinomi dauguma vinjakų. Brendžio pavadinimas kilęs iš olandiško žodžio brandewijn (taip viduramžiais buvo vadinamas pakaitintas vynas).

Brendis gali būti gaminamas distiliuojant vaisių vyną, tačiau turi būti atitinkamai pažymėta, pavyzdžiui, Cherry Brandy – vyšnių likeris ir panašiai. Prie geriausių brendžiais vadinamų vinjakų priskiriami ispaniški vinjakai – delikatūs ir salstelėję. Taip pat italų Vecchia Romagna ir portugalų Aguardente neatsilieka nuo pasaulinio garso brendžių.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

x

Pamiršau slaptažodį