Kadaginė (Genever)

Kadaginė yra tautinė olandų degtinė. Žodis genever kilęs iš prancūziškojo geniévre – kadagys. Faktiškai, tai yra degtinė, turinti kadagio skonį. Geros kokybės kadaginė laikoma keletą metų ąžuolinėse statinėse, ir auksiškai geltonos spalvos. Turi 38-43% tūrio alkoholio.

Olandai kadaginę geria be priedų, labai atšaldytą iš mažų, tulpės žiedą primenančių taurelių, kaip aperityvą arba stiprų alkoholį. Ankščiau pasitaikydavo kadaginė su vaisių aromatu.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Registruotis

Pamiršau slaptažodį