Putojantys ir spirituotieji vynai
Put. vynai savyje turi daug anglies dioksido. Prie šios grupės priskiriamas ir šampanas. Anglies dioksido gali įgauti natūraliai rauginami arba dirbtinai prisotinti. Spirituotieji vynai – tai alkoholiu sustiprinti ir dažnai turintys priedų vynai, dažnai patiekiami kaip aperityvai: vermutai, cheresai, portveinai…
Desertinis vynas SAMOS
Desertinis vynas, daromas Graikijos Samo saloje. Turi apie 10 procentų cukraus ir yra labai saldus. Samos geriamas panašiai kaip likeris, iš…
Portveinas
Vienas geriausiai žinomų pietietiškųjų vynų. Jo tėvynė – pietinė Portugalija. Raudonieji ir rubino raudonumo portveinai ilgai brandinami, dažniausiai tai – kelių…
Cheresas (Sherry)
Tai pietietiškasis vynas iš tam tikro geografinio Ispanijos regiono – Andazūlijos. Savo skoniu išsiskiria šios chereso rūšys: Fino – ilgiausiai išlaikytas…
Putojantis vynas KRIMSEKT
Baltas arba raudonas putojantis vynas iš Muskato atmainos vynuogių, kurios auginamos Krymo pusiasalyje. Tikrasis Krimsekt bręsta buteliuose, kur pakartotinai rūgsta.
Putojantis vynas CAVA
Ispaniškas putojantis vynas, padarytas pagal šampano gamybos technologiją.
Putojantis vynas SPUMANTE
Geriausias italų putojantis vynas. Seniausias ir geriausiai žinomas – Asti Spumante.
Putojantis vynas SEKT
Aukštos kokybės putojantis vynas, gaminamas Vokietijoje. Brandinamas ne mažiau kaip devynis mėnesius. Patikrinusi kokybės kontrolė suteikia tam tikrą numerį, kuris turi…
Putojantis vynas CRÉMANT
Taip pat putojantis vynas, nors ir negaminamas Šampanės provincijoje, tačiau privalo būti daromas pagal šampano gamybos technologiją, todėl pakartotinai rauginamas buteliuose,…