Alkoholiniai vaisių distiliatai
Praktiškai nėra tokių vaisių, kuriuos žmogus negalėtų paversti alkoholiniu gėrimu. Tačiau ne visi vaisiai vienodai tinka degtinėms gaminti, nes tai priklauso nuo vaisiuose esančio cukraus kiekio. Degtines, kurios yra padarytos iš uogų bei saldžių vaisių teisingiau vadinti užpilais, antpilais.
Kriaušių ir obuolių degtinės
Šie vaisiai turi ganėtinai daug sukraus, todėl varant degtinę nereikia nei cukraus, nei alkoholio priedų. Viena žinomiausių šios rūšies degtinių yra…
Distiliuoti alkoholiniai antpilai
Jie gaminami iš mažai cukraus turinčių vaisių, pavyzdžiui, aviečių, gervuogių ir serbentų. Prieš distiliavimą įpilama alkoholio, kadangi jos nefermentuojamos. Tačiau cukraus…
Vaisių degtinės
Pirmiausia jos varomos iš kaulavaisių – vyšnių, slyvų, mirabelių, abrikosų, persikų – vaisių minkštimo, rečiau iš uogų. Jos gaunamos distiliuojant susifermentavusią…