Alkoholiniai vaisių distiliatai

Praktiškai nėra tokių vaisių, kuriuos žmogus negalėtų paversti alkoholiniu gėrimu. Tačiau ne visi vaisiai vienodai tinka degtinėms gaminti, nes tai priklauso nuo vaisiuose esančio cukraus kiekio. Degtines, kurios yra padarytos iš uogų bei saldžių vaisių teisingiau vadinti užpilais, antpilais.


Kriaušių ir obuolių degtinės

Šie vaisiai turi ganėtinai daug sukraus, todėl varant degtinę nereikia nei cukraus, nei alkoholio priedų. Viena žinomiausių šios rūšies degtinių yra…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 5 / 5. Balsų: 1

Distiliuoti alkoholiniai antpilai

Jie gaminami iš mažai cukraus turinčių vaisių, pavyzdžiui, aviečių, gervuogių ir serbentų. Prieš distiliavimą įpilama alkoholio, kadangi jos nefermentuojamos. Tačiau cukraus…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Vaisių degtinės

Pirmiausia jos varomos iš kaulavaisių – vyšnių, slyvų, mirabelių, abrikosų, persikų – vaisių minkštimo, rečiau iš uogų. Jos gaunamos distiliuojant susifermentavusią…

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

x

Lost Password