Alkoholiniai vynų distiliatai
Nedažnas žmogus, net jei jis alkoholinių gėrimų ar kokteilių mėgėjęs, žino, ką iš tiesų vadiname vinjaku, konjaku, vainbrandu ar brendžiu. Ankščiau tokio plataus skirstymo nebūta ir visi alkoholiniai gėrimai, išgaunami distiliuojant vynuogių vyną, buvo vadinami vyno degtine.
Markas (Marc)
Prancūziškas vinjakas, varomas panašiai kaip grapa, iš vyno gamybos atliekų. Skonis priklauso nuo rūšies – būna stiprus ir aromatingas (Marc de…
Grapa (Grappa)
Bespalvis itališkas vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Varomas iš šviežių susifermentavusių vyno gamybos atliekų (kauliukų, žievelių, vaiskočių). Iš baltųjų vynuogių…
Piskas (Pisco)
Labai kvapnus šviesus vinjakas – tautinis čiliečių gėrimas. Gaminamas iš raudonųjų vynuogių (didžioji dalis Muskato atmainos uogų), o laikomas tam tikrą…
Metaksa (Metaxa)
Tai populiariausias graikų vinjakas. Jo gamybai reikalingas raudonųjų vynuogių vynas. Turi apie 40% tūrio alkoholio. Gaminamas kelių rūšių ir skirtingos kokybės,…
Brendis (Brandy)
Tai angliškas pavadinimas alkoholinių gėrimų, gaunamų distiliuojant vynuogių vynus. Tokiu pavadinimu pasaulinėje rinkoje žinomi dauguma vinjakų. Brendžio pavadinimas kilęs iš olandiško…
Vainbrandas (Weinbrand)
Tai vokiškas vinjakas, kuris taip pat privalo atitikti jam keliamus reikalavimus. Jis turi būti pagamintas iš tam tikrų vynuogių rūšių, Vokietijos…
Armanjakas (Armagnac)
Istoriškai žiūrint, tai – vyresnysis konjako brolis. Taip pat ir šiuo atveju rajonas, kur gaminamas šviesiai auksinis, su švelniu žolelių prieskoniu…
Konjakas (Cognac)
Konjakas yras geriausias vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Kad galėtų vadintis konjaku, vinjakas privalo būti pagamintas iš tam tikros atmainos…