Kokteilių kilmės istorijos

Neįmanoma tvirtai pasakyti, iš kur kilo pavadinimas “kokteilis”. Yra daug pasakojimų apie tai, kaip tas terminas galėjo atsirasti, ir daugybė jų versijų. Iš kai kurių populiariausių, jeigu ne labiausiai tikėtinų, istorijų pažymėtos tos, kuriose anglų kalbos žodis “cocktail” (kokteilis) kildinamas iš “coks’s tail” (gaidžio uodega). Kai kuriuose pasakojimuose šis pavadinimas siejamas su spalvotomis plunksnomis: spalvoti

Daugiau

Kada atsirado kokteilis?

Nepaisant to, kokia šio pavadinimo kilmė, vienas dalykas nekelia abejonių – alkoholinių gėrimų maišymo menas yra toks pat senas kaip paties alkoholio istorija; ir tikrai be priedų distiliatai dažniausiai būdavo visiškai neskanūs. Net senovės graikai į vyną įmaišydavo medaus, kad būtų gardesnis gerti. Kokteiliai, kaip dabar juos suprantame, vartojami nuo XIX a. pabaigos. Tada Šiaurės

Daugiau

Geriausios citatos baro tema

“In vino veritas” – vyne teisybė. “Geriausi pasaulio malonumų didinamieji stiklai yra tie, iš kurių geriate.” (Joachim Ringelnatz) “Po pirmos taurelės matai daiktus, kokius norėtum matyti. Po antros taurelės matai daiktus ne tokius, kokie jie yra. O pačioje pabaigoje matai daiktus, kokie jie yra iš tikrųjų.” (Oscar Wilde) “Tikrovė yra alkoholio stygiaus sukelta iliuzija.” (Udo

Daugiau

Išvaizda irgi svarbu

Geras kokteilis turi ne tik teikti malonumą gomuriui, bet ir būti mielas akiai, ir kaip tik čia išryškėja tinkamos taurės privalumai. Ji atlieka lemiamą vaidmenį formuojant kokteilio išvaizdą, pabrėžia jo stilių ir sustiprina malonų gero skonio laukimą. Kita vertu taurės forma daro svarbią įtaką gėrimo įpročiams. Pavyzdžiui, aukštas siauras stiklines labai lengva kilnoti, todėl jo

Daugiau

Ne kiekybė, o kokybė

Garsiuose pasaulio baruose barmenams prieinami šimtai įvarių alkoholinių gėrimų, sirupų ir kitų ingredientų, be to, jie naudojasi daugybe profesionalių baro reikmenų. Tačiau tai nereiškia, kad jums viso to reikia savo namų bariukui, nes daugeliui kokteilių, tokių kaip ilgai geriamieji, paruošti pakaks kelių taurių, kelių alkoholinių gėrimų ir, žinoma, vandens ar sulčių. Ruošdami kokteilius pajusite tikrą

Daugiau

Dešimt svarbiausių patarimų

Turėkite netoliese kokteilių sudedamąsias dalis ir baro reikmenis. (Prieš pradedant ruošti kokteilį, visi reikmenys turi būti ranka pasiekiami: buteliai, vaisiai, ledas, plaktuvė, koštuvėlis ir taurės. Labai erzina tai, kai pradėjus ruošti kokteilius staiga prireikia ieškoti butelio, cukraus ar citrinos spaudyklės) Turėkite didelę ledo atsargą. (Galima sakyti, kad ledo kokteiliams ruošti niekad nebūna per daug, gali

Daugiau

Kokteilių vakaras

Specialiai sudarytas kokteilių sąrašas – vienas iš svarbių veiksnių, lemiančių naujoko kokteilių gamintojo vakarėlio sėkmę. Jį sudarius paaiškėja būtinų gėrimų ir kitų kokteilio sudedamųjų dalių poreikis, taip pat sumažėja darbo apimtis. Jum reikės paruošti ne daugiau kaip kelių rūšių vaisių. O jeigu renkatės patys, galite apsiriboti kokteiliais, kuriuos paruošti gerai mokate. Be to, turėdami kokteilių

Daugiau

Citrinų likeris

Vaisių likeris, gaminamas iš sunokusių citrinų. Užrašai etiketėse “triple” arba “triple sec” būna tada, kai alkoholis sudaro ne mažiau kaip 35 procentus tūrio. Be šių užrašų, likeris turi ne mažiau kaip 30 procentų tūrio alkoholio. Gaminama neapsakoma gausybė egzotiškų ir su nedideliu alkoholio procentu alkoholinių gėrimų, tačiau ne visada be išlygų galima juo priskirti prie

Daugiau

Likeris SOUTHERN COMFORT

Tai klasikinis likeris iš tų, kurie gaminami viskio pagrindu. Pradėjo jį gaminti Naujajame Orleane prieš 130 metų. Jis turi būdingą apelsinų ir persikų kvapą. Alkoholis sudaro 40 procentų tūrio.

Daugiau

Sambuka (Sambuca)

Bespalvis tautinis italų gėrimas, šiek tiek primena prancūziškus anyžių gėrimus, todėl patiekiamas kaip ilgai geriamas gėrimas su vandeniu ir ledu. Gaminamas iš juodauogio šeivamedžio ir paprastosios rudmenės.

Daugiau
x

Lost Password