Gėrimai
Kamparis (Campari)
Visame pasaulyje žinomas kartaus skonio itališkas žolių vynas. Turi savo tipišką įvairiausių žolių, kurių sudėtis yra gamintojo paslaptis, ir karčiųjų apelsinų…
Bunkampas (Boonekamp)
Aromatinga karčioji degtinė (ne mažiau kaip 40 procentų tūrio alkoholio), į kurios sudėtį įeina daugybė egzotiškų komponentų. Anyžiai, krapai, paprastoji rudmedė,…
Tropikų karčioji (Tropical Bitter)
Ši karčioji degtinė pagaminta iš įvairių tropinių vaisių.
Apelsinų karčioji (Orange-Bitter)
Tai yra apelsinų žievelių ekstraktas, sumaišytas su džinu. Dažniausiai vartojamas kokteiliams aromatizuoti.
Encianas (Enzian)
Toji ypatinga žolių degtinė, charakteringa Alpių kraštams, gali būti padaryta iš maždaug 5kg. žydinčio gencijano šaknų. Encianas yra kartokas, turi žemės…
Anyžinė (Anis)
Jau 1500 metais prieš mūsų erą egiptiečiai šitą gėrimą laikė vaistais. XVIII amžiaus pabaigoje Šveicarijoje prancūcų emigrantas dr. Ordinaire pagamino absentą…
Sakė (Sake)
Skaidrus, šviesiai geltonas alkoholinis gėrimas, padarytas iš ryžių, vadinamasis japoniškas ryžių vynas – tautinis japonų gėrimas. Sakė gaminama panašiai kaip romas,…
Arakas (Arak)
Šis azijiečių auksiškai geltonos spalvos alkoholis gaminamas distiliuojant susifermentavusių ryžių, cukranendrių, melasos arba papildomai įpiltų cukrinės palmės – Arenga saccharitera (Šri…
Meskalas (Mezcal)
Panašiai kaip tekila, varomas iš meksikietiškos agavos, tačiau distiliuojamas tiktai vieną kartą.
Tekila (Tequila)
Tekila (tequila), kaip ir romas – svarbiausias alkoholinių kokteilių komponentas Pietų Amerikoje, todėl yra daug receptų, į kuriuos įtrauktas Meksikos auksas,…
Kačasa (Cachaça)
Tai braziliška degtinė, varoma iš cukranendrių. Tačiau, priešingai negu baltajam romui, šiuo atveju fermentuojama ne melasa, o šviežios cukranendrių sultys. Europoje…
Romas (Rum)
Kadaise tai buvo vagių, piratų, kontrabandininkų bei vergų pirklių gėrimas ir šimtmečius buvo svarbi kontrabandinė prekė. Romo tėvynė yra Karibų jūros…
Markas (Marc)
Prancūziškas vinjakas, varomas panašiai kaip grapa, iš vyno gamybos atliekų. Skonis priklauso nuo rūšies – būna stiprus ir aromatingas (Marc de…
Grapa (Grappa)
Bespalvis itališkas vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Varomas iš šviežių susifermentavusių vyno gamybos atliekų (kauliukų, žievelių, vaiskočių). Iš baltųjų vynuogių…