Tekila (Tequila)

Tekila (tequila), kaip ir romas – svarbiausias alkoholinių kokteilių komponentas Pietų Amerikoje, todėl yra daug receptų, į kuriuos įtrauktas Meksikos auksas, kaip mėgstama vadinti šį gėrimą. Tekila pradėta gaminti centrinėje Meksikoje, Tekilos (Tequila) miesto apylankėse. Iš čia gėrimas ir gavo pavadinimą.

Tai populiariausia meksikietiška degtinė, varoma iš susifermentavusių augalo Agawa tequilana sulčių ir žinoma Meksikoje nuo actekų laikų. Po daugkartinio distiliavimo pasidaro skaidri balta tekila su dideliu alkoholio kiekiu. Tekila gali būti geltona arba ruda, jos spalva priklauso nuo brandinimo trukmės ąžuolinėse statinėse. Alkoholis sudaro 45 procentus tūrio.

Tik Tequila miesto apylinkėse auga mėlynoji tekilinė agava (Tequilana Weber Azul) – pagrindinė tekilos gamybos žaliava. Distiliuojamos keturios pagrindinės labai skirtingo skonio tekilos rūšys:

BLANCO (baltoji) arba SILVER (sidabrinė). Ši tekila tuojau po distiliacijos supilstoma į butelius, todėl gerai išlaiko autentišką agavos aromatą. Ji yra skaidri, bespalvė.

JOVEN APOCADO. Pigus tequila blanco arba silver variantas su karamelės priedu. Karamelė suteikia jai auksinę spalvą, kuri sukuria brandinimo ąžuolinėse statinėse įspūdį.

REPOSADO. Po distiliavimo jauna tekila supilama į ąžuolinę statinę ir laikoma iki vienų metų, todėl įgauna auksinį atspalvį.

ANEJO. Aukščiausia tekilos kokybė pasiekiama metus ar ilgiau išlaikius ją didelėje (iki 600 litrų talpos) statinėje reguliariai tikrinant.

Baltoji tekila daugiausiai tinka kokteiliams maišyti, o žinovams labiau patinka gerti gryną aukštesnių rūšių tekilą – Reposado ir Anejo. Kokteiliams rekomenduojama: SIERRA, JOSE CUERVO ir SAUZA.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Lost Password