Gėrimai
Vyšnių likeris
Priklauso iš vaisių gaminamų likerių grupei ir turi ne mažiau kaip 25 procentus tūrio alkoholio. Žinomiausi likeriai: danų – Cherry Heering…
Kavos likeris
Dažnai gaminamas pavadinimu Mocca ir daromas iš šviežiai paskrudintos maltos kavos be jokių kvapiųjų priedų. Turi ne mažiau kaip 25 procentus…
Likeris IRISH MIST
Likeris gaminamas iš airiško viskio, žolių, ir viržių medaus. Alkoholis sudaro 35 procentus tūrio.
Galianas (Galliano)
Vienas labiausiai žinomų itališkų likerių. Apie 70 procentų žolių ir augalinių ištraukų suteikia jam būdingą aromatą. Turi 35 procentus tūrio alkoholio.…
Apelsinų likeris (Grand Marnier)
Prancūziškas apelsinų likeris, gaminamas iš karčiųjų karibiškų apelsinų. Parduotuvėse galima rasti šviesų Grand Marnier ir raudoną Grand Marnier Cordon Rouge. Abu…
Frandželikas (Frangeliko)
Gintaro spalvos, itališkas žolių likeris. Gaminamas iš miško riešutų, žolių ir uogų.
Eskorialas (Escorial)
Vokiškas žolių likeris. Gaminamas geltonas ir žalias.
Kiaušinių likeris
Priskiriamas prie emulsinių arba tirštųjų likerių, gaminamas iš kiaušinių trynių, cukraus ir paprastai vinjako. Turi apie 20 procentų tūrio alkoholio. Lenkijoje…
Medaus likeris (Drambuie)
Škotiškas likeris, gaminamas nuo XVII amžiaus Edinburge iš viržių medaus, škotiško viskio (išlaikyto 15 metų) bei žolių. Turi 40 procentų tūrio…
Auksinis vanduo (Goldwasser)
Skaidrus, bespalvis, šaknelių ir žolių likeris, vadinamas auksiniu vandeniu. Jis apie 400 metų gaminamas Gdanske. Ypatingas tuo, kad jame plaukioje plonutėlės…
Kurasao (Curaçao)
Tai likerių rūšies, gaminamos iš nedidelių karčiųjų apelsinų žievelių, pavadinimas. Seniau toji apelsinų rūšis buvo auginama Kurasao saloje Venesuelos pakrantėje ir…
Desertinis vynas SAMOS
Desertinis vynas, daromas Graikijos Samo saloje. Turi apie 10 procentų cukraus ir yra labai saldus. Samos geriamas panašiai kaip likeris, iš…