Kurasao (Curaçao)

Tai likerių rūšies, gaminamos iš nedidelių karčiųjų apelsinų žievelių, pavadinimas. Seniau toji apelsinų rūšis buvo auginama Kurasao saloje Venesuelos pakrantėje ir iš čia kilęs likerio pavadinimas.

Šiandien pagrindinis šitų apelsinų augintojas – Haitis. Kad ištrauktų iš žievelių kvapiąsias medžiagas, jas užpila konjaku, armanjaku ir vinjaku. Pridedama prieskoninių žolių ir šaknelių.

Kurasao gaminamas įvairių spalvų – Curaçao Triple Sec, oranžinis Red Orange, žalias ir melsvas Curaçao blue.

Paprastai alkoholis sudaro 30 procentų likerio tūrio, išlaikytas „sec” arba „triple sec” (trigubai išlaikytas) privalo turėti ne mažiau kaip 35 procentus tūrio alkoholio.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Lost Password