Cheresas (Sherry)

Tai pietietiškasis vynas iš tam tikro geografinio Ispanijos regiono – Andazūlijos. Savo skoniu išsiskiria šios chereso rūšys:

Fino – ilgiausiai išlaikytas iš visų chereso rūšių. Šviesiai geltonos spalvos, švelnaus migdolų prieskonio. Alkoholio kiekis svyruoja nuo 15,5-17% tūrio.

Manzanilla – tai Fino iš Sanluka de Baramedos. Švelnus, gaivus ir kvapnus, šiek tiek aitroko skonio, alkoholis sudaro 15,5-16,5% tūrio.

Amontillado – gintaro spalvos, pusiau išlaikytas cheresas. Alkoholis sudaro 18-25 procentus tūrio. Gaminamas sausas ir pusiau sausas.

Olorosso – tamsiai rudas išlaikytas cheresas, turintis iki 24 procentų tūrio alkoholio. Turi graikinių riešutų prieskonį.

Cream Sherry – tai selekcionuotas Olorosso – labai saldus ir tamsus cheresas.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Lost Password