Medaus likeris (Drambuie)
Škotiškas likeris, gaminamas nuo XVII amžiaus Edinburge iš viržių medaus, škotiško viskio (išlaikyto 15 metų) bei žolių. Turi 40 procentų tūrio alkoholio.
DaugiauŠkotiškas likeris, gaminamas nuo XVII amžiaus Edinburge iš viržių medaus, škotiško viskio (išlaikyto 15 metų) bei žolių. Turi 40 procentų tūrio alkoholio.
DaugiauSkaidrus, bespalvis, šaknelių ir žolių likeris, vadinamas auksiniu vandeniu. Jis apie 400 metų gaminamas Gdanske. Ypatingas tuo, kad jame plaukioje plonutėlės 22 karatų aukso drožlelės, kurios, pasak padavimo, turi atnešti laimę. Turi ne mažiau kaip 38 procentus tūrio alkoholio. Žinomas ir vertinamas visoje Europoje, o jo gamyba mėgdžiojama keliose šalyse.
DaugiauTai likerių rūšies, gaminamos iš nedidelių karčiųjų apelsinų žievelių, pavadinimas. Seniau toji apelsinų rūšis buvo auginama Kurasao saloje Venesuelos pakrantėje ir iš čia kilęs likerio pavadinimas. Šiandien pagrindinis šitų apelsinų augintojas – Haitis. Kad ištrauktų iš žievelių kvapiąsias medžiagas, jas užpila konjaku, armanjaku ir vinjaku. Pridedama prieskoninių žolių ir šaknelių. Kurasao gaminamas įvairių spalvų –
DaugiauDesertinis vynas, daromas Graikijos Samo saloje. Turi apie 10 procentų cukraus ir yra labai saldus. Samos geriamas panašiai kaip likeris, iš mažų desertinio vyno taurelių.
DaugiauIspaniškas vynas, iš pradžių gamintas tiktai Malagos rajone. Šiandien daromas taip pat ir tyinėje Ispanijos pakrantėje. Jaunas vynas būna šiaudų spalvos, senas – pasidaro tamsiai rudas. Žodis color etiketėje rodo, kad vynas saldus, sec – išlaikytas sausas vynas. Malaga turi apie 17 procentų tūrio alkoholio. Dažniausiai patiekiamas po valgymo kaip virškinimą skatinantis gėrimas.
DaugiauVienas geriausiai žinomų pietietiškųjų vynų. Jo tėvynė – pietinė Portugalija. Raudonieji ir rubino raudonumo portveinai ilgai brandinami, dažniausiai tai – kelių vynų mišinys. Gali būti saldūs su vaisių prieskoniu ir taip pat idealūs kaip desertiniai vynai. Baltasis portveinas taip pat bręsta keletą metų statinėse, o paskui supilstomas į butelius. Puikus aperityvas.
DaugiauTai pietietiškasis vynas, kuris gaminamas tik Portugalijai priklausančiose Madeiros salose prie vakarinių Afrikos krantų. Yra kelių atmainų, kurios skiriasi skirtingu cukraus kiekiu. Papildomas pavadinimas informuoja apie gamybai pavartotą vyno rūšį: Bual (Boal) – švelnus, ne per daug saldus, Venderlho – pusiau sausas su švelniu medaus prieskoniu. Malvasier (Malmsey) – saldžiausias iš visų maderų, o Sercial
DaugiauTai pietietiškasis vynas iš tam tikro geografinio Ispanijos regiono – Andazūlijos. Savo skoniu išsiskiria šios chereso rūšys: Fino – ilgiausiai išlaikytas iš visų chereso rūšių. Šviesiai geltonos spalvos, švelnaus migdolų prieskonio. Alkoholio kiekis svyruoja nuo 15,5-17% tūrio. Manzanilla – tai Fino iš Sanluka de Baramedos. Švelnus, gaivus ir kvapnus, šiek tiek aitroko skonio, alkoholis sudaro
DaugiauBaltas arba raudonas putojantis vynas iš Muskato atmainos vynuogių, kurios auginamos Krymo pusiasalyje. Tikrasis Krimsekt bręsta buteliuose, kur pakartotinai rūgsta.
DaugiauIspaniškas putojantis vynas, padarytas pagal šampano gamybos technologiją.
DaugiauGeriausias italų putojantis vynas. Seniausias ir geriausiai žinomas – Asti Spumante.
DaugiauAukštos kokybės putojantis vynas, gaminamas Vokietijoje. Brandinamas ne mažiau kaip devynis mėnesius. Patikrinusi kokybės kontrolė suteikia tam tikrą numerį, kuris turi būti įrašytas etiketėje. Prädikatssekt – yra puikus putojantis vynas, turintis ne mažiau kaip 60% vokiškų vynų. Winzersekt – putojantis vynas, gaminamas Vincerne pagal šampano gamybos technologiją.
DaugiauTaip pat putojantis vynas, nors ir negaminamas Šampanės provincijoje, tačiau privalo būti daromas pagal šampano gamybos technologiją, todėl pakartotinai rauginamas buteliuose, kuriuose bus parduodamas.
Daugiau