Ne kiekybė, o kokybė
Garsiuose pasaulio baruose barmenams prieinami šimtai įvarių alkoholinių gėrimų, sirupų ir kitų ingredientų, be to, jie naudojasi daugybe profesionalių baro reikmenų. Tačiau tai nereiškia, kad jums viso to reikia savo namų bariukui, nes daugeliui kokteilių, tokių kaip ilgai geriamieji, paruošti pakaks kelių taurių, kelių alkoholinių gėrimų ir, žinoma, vandens ar sulčių.
Ruošdami kokteilius pajusite tikrą malonumą, jei galėsite naudotis nedideliu būtiniausių reikmenų rinkiniu, į kurį įeis plaktuvė, baro koštuvėlis ir nedidelis alkoholinių gėrimų rinkinukas. Šiaip ar taip, kiekvienuose namuose yra peilis, pjaustymo lentelė ir šaukštas. Taip pat svarbu turėti ledo ir mineralinio vandens, na ir grietinėlės, rudojo bei baltojo cukraus ir, žinoma, šviežių vaisių.
Iš pradžių galite apsiriboti penkiais pagrindiniais alkoholiniais gėrimais, tokiais kaip romas, tekila, degtinė, džinas, viskis ir dar papildomai vermutas arba likeriai. Be to, jums reikės sirupų, sulčių ir gaiviųjų gėrimų, tačiau jų poreikis priklausys nuo to, ką labiau mėgstate. Jei norite paruošti egzotiškų kokteilių, svarbu turėti romo arba tekilos. Tačiau jei pirmenybę teiksite tokiems klasikiniams kokteiliams, kaip Martinis, Gimlet ar Manhatanas, jums reikės džino, degtinės ir brendžio.
Apskritai namuose gaminami klasikiniai kokteiliai nereikalauja daugybės butelių; ir labai nedaug namų barų sukuriami vienu užsimojimu – laikui bėgant galite surinti puikų gėrimų rinkinį.