Gėrimai
Šitaip vadinami tiršti, turintys daug cukraus ir 25 procentus tūrio alkoholio likeriai. Dažnai pagrindinis jų komponentas yra vinjakas arba konjakas, o charakteringą skonį suteikia vaisiniai distiliatai.
Kakavos likeris
Gaminamas iš granuliuotos arba maltos kakavos. Retkarčiais su vyšnių antpilu.
Žolių likeris JÄGERMEISTER
Labiausiai žinomas ir dažniausiai Vokietijoje vartojamas žolių likeris. Alkoholis sudaro 35 procentus tūrio.
Citrinų likeris
Vaisių likeris, gaminamas iš sunokusių citrinų. Užrašai etiketėse „triple” arba „triple sec” būna tada, kai alkoholis sudaro ne mažiau kaip 35…
Žolių likeris STREGA
Dar vadinamas La Strega (burtininkė). Tai vienas populiariausių itališkų žolių likerių. Pagrindinė žaliava – žolės ir šaknelės bei Apeninuose augančių medžių…
Likeris SOUTHERN COMFORT
Tai klasikinis likeris iš tų, kurie gaminami viskio pagrindu. Pradėjo jį gaminti Naujajame Orleane prieš 130 metų. Jis turi būdingą apelsinų…
Likeris SCHWEDENPUNSCH
Šis puikus likeris gaminamas iš arako, dažnai vynų ir įvairių kvapiųjų prieskonių.
Sambuka (Sambuca)
Bespalvis tautinis italų gėrimas, šiek tiek primena prancūziškus anyžių gėrimus, todėl patiekiamas kaip ilgai geriamas gėrimas su vandeniu ir ledu. Gaminamas…
Bananų likeris PISANG AMBON
Šitas bananų likeris gaminamas iš bananų, auginamų Indonezijos Ambono saloje. Turi lengvą žolių prieskonį, o alkoholis sudaro 22 procentus tūrio.
Mėtų likeris
Gaminamas iš natūralių mėtų esencijų, spirito ir cukraus.
Našlaičių likeris PARFAIT AMOUR
Violetinis, turintis vaisių aromatą, gaminamas iš našlaičių ir įvairių egzotiškų preidų.
Persikų brendis PEACH BRANDY
Priskiriamas aromatingiems vaisių likeriams, yra bespalvis ir skaidrus. Alkoholis sudaro 30-35 procentus tūrio.
Vyšnių likeris MARASCHINO
Vyšnių likeris su švelniu karčiųjų migdolų prieskoniu. Alkoholis sudaro 30-35 procentus tūrio.
Marakujų likeris
Gaminamas iš marakujų sulčių. Žinomiausias – Jambosala. Alkoholis sudaro 25 procentus tūrio.
Likeris KONTIKI
Tropinis likeris iš džino, citrinų ir greipfrutų. Alkoholis sudaro 22 procentus tūrio.
Kokosų riešutų likeris
Pagrindinė jo gamybos žaliava – kokosų riešutų pienelis. Rinkoje yra keletas šio likerio rūšių: grietinėlės, pagamintas iš braziliškų kokoso riešutų –…