Džinas (Gin)

Džinas labai vertinamas visame pasaulyje kaip kokteilių pagrindas ir dažnai vartojamas. Be šitos bespalvės, skaidrios degtinės negali apsieiti nė vienas baras. Sakoma, kad pirmasis maišytas gėrimas alkoholinių gėrimų istorijoje buvo”Rausvasis džinas” – džinas ir pora Angosturos trauktinės lašų, išmaišyti su lediniu vandeniu.

Šiais laikais džinas paprastai laikomas anglišku alkoholiniu gėrimu, nors jis kilęs iš Olandijos. Iš tikrųjų džinas – kadaginės, pirmiausia olandų genever, palikuonis. Spiritas šiam gėrimui gaminamas distiliuojant suraugintą mentalą, sudarytą iš 75 procentų kukurūzų, 15 procentų salyklo ir 10 procentų rugių. Be to, į mentalą pridedama aibė aromatingų šaknelių ir žolelių (kadagio uogų, kalendros, apelsinų ir citrinų žievelių, anyžių, kardamono ir kt.).

Po distiliacijos skystis atskiedžiamas. Dabar džinas gatavas, bet nebrandintas. Kai kurie gamintojai brandina džiną senose chereso statinėse, kad jis įgautų rusvą atspalvį. Išdistiliuotas džinas turi 38-45% tūrio alkoholio. Dry Gin privalo turėti ne mažiau kaip 40% tūrio alkoholio. Pagrindinės džinų rūšys yra nesaldus Dry Gin ir London Dry Gin, o taip pat truputėlį pasaldintas cukraus sirupu Old Tom Gin ir Plymouth Gin.

Džinas – viena populiariausių ir labiausiai paplitusių alkoholinių gėrimų rūšių anglosaksų kraštuose, pagal suvartojimą jis užima antrą vietą (pirmąją – viskis). Kokteiliams rekomenduojami šie prekių ženklai: GORDON’S, BOOTH’S ir PLYMOUTH.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Lost Password