Distiliuoti alkoholiniai antpilai
Jie gaminami iš mažai cukraus turinčių vaisių, pavyzdžiui, aviečių, gervuogių ir serbentų. Prieš distiliavimą įpilama alkoholio, kadangi jos nefermentuojamos. Tačiau cukraus negalima pridėti. Paprastai šios degtinės turi ne mažiau kaip 40 procentų tūrio alkoholio, dažnai net daugiau.
Geriausiai žinomas aviečių antpilas (Eau-de-vie de framboise). Turi malonų, švelnų skonį. Tokie antpilai daromi taip pat iš mėlynių, juodųjų serbentų ir bruknių. Tropiniai antpilai daromi iš bananų, mandarinų, mangamedžio vaisių, marakujos ir papajos vaisių.
Paprastai naminiu būdu gaminami antpilai nedistiliuojami. Šios rūšies degtinės nevartojamos maišytiesiems gėrimams gaminti, tačiau prireikus jos gali atstoti vieną iš trūkstamų sudėtinių dalių.