Cheresas (Sherry)
Tai pietietiškasis vynas iš tam tikro geografinio Ispanijos regiono – Andazūlijos. Savo skoniu išsiskiria šios chereso rūšys:
Fino – ilgiausiai išlaikytas iš visų chereso rūšių. Šviesiai geltonos spalvos, švelnaus migdolų prieskonio. Alkoholio kiekis svyruoja nuo 15,5-17% tūrio.
Manzanilla – tai Fino iš Sanluka de Baramedos. Švelnus, gaivus ir kvapnus, šiek tiek aitroko skonio, alkoholis sudaro 15,5-16,5% tūrio.
Amontillado – gintaro spalvos, pusiau išlaikytas cheresas. Alkoholis sudaro 18-25 procentus tūrio. Gaminamas sausas ir pusiau sausas.
Olorosso – tamsiai rudas išlaikytas cheresas, turintis iki 24 procentų tūrio alkoholio. Turi graikinių riešutų prieskonį.
Cream Sherry – tai selekcionuotas Olorosso – labai saldus ir tamsus cheresas.