Vaisių degtinės

Pirmiausia jos varomos iš kaulavaisių – vyšnių, slyvų, mirabelių, abrikosų, persikų – vaisių minkštimo, rečiau iš uogų. Jos gaunamos distiliuojant susifermentavusią vaisių misą. Ji turi užtektinai cukraus, todėl nereikia jo pridėti, kad fermentavimosi metu susidarytų alkoholis. Minimalus alkoholio kiekis iš vaisių sulčių padarytose degtinėse siekia 40 procentų tūrio. Prie žinomiausių šio tipo degtinių priklauso vyšninė.

Daugiau

Paprastoji degtinė (Vodka)

Degtinės atsiradimo istorija, lygiai kaip ir jos pavadinimo, yra prieštaringa. Manoma, kad degtines pradėta varyti medicinos tikslais, o atsitiko tai Rusijoje, Viatkos forte, kur XII amžiuje tą gėrimą vadino žiznennaja voda – gyvybės vanduo arba vodka, vodička, t.y. vandenėlis. A. Briūneris tvirtina, kad degtinė pradėta varyti Lenkijoje… Sunku tai patvirtinti, kadangi pernelyg mažai dokumentų, patvirtinančių,

Daugiau

Viskis (Whisk(e)y)

Populiariausia degtinė pasaulyje. Amerikietiški ir airiški viskiai rašomi su “e” raide, o škotiški ir Kanados rašomi be “e”. Geriausiai žinomi viskiai: škotiškas viskis (Scoth Whisky), burbonas (Bourbon) – amerikietiškas viskis, airiškas viskis (Irish Whiskey) ir Kanados viskis (Canadian Whisky). Škotišką viskį lengva atpažinti iš jam būdingo dūmų prieskonio. Tą tipišką skonį ir kvapą suteikia durpės

Daugiau

Grynoji javų degtinė

Kadaise javų degtinės būdavo pardavinėjamos kaip vaistai. Dabar tai, šalia vinjakų, vienas populiariausių alkoholinių gėrimų Vokietijoje ir Lenkijoje. Šitos degtinės gaminamos iš kviečių, rugių, miežių, avižų bei grikių. Grynųjų javų degtinė turi bent 32% tūrio alkoholio, pastiprinta – mažiausiai 38%. Kai vokiškos degtinės etiketėje parašyta alt arba alter, tai reiškia, kad ji išlaikyta bent pusę

Daugiau

Džinas (Gin)

Džinas labai vertinamas visame pasaulyje kaip kokteilių pagrindas ir dažnai vartojamas. Be šitos bespalvės, skaidrios degtinės negali apsieiti nė vienas baras. Sakoma, kad pirmasis maišytas gėrimas alkoholinių gėrimų istorijoje buvo”Rausvasis džinas” – džinas ir pora Angosturos trauktinės lašų, išmaišyti su lediniu vandeniu. Šiais laikais džinas paprastai laikomas anglišku alkoholiniu gėrimu, nors jis kilęs iš Olandijos.

Daugiau

Kadaginė (Genever)

Kadaginė yra tautinė olandų degtinė. Žodis genever kilęs iš prancūziškojo geniévre – kadagys. Faktiškai, tai yra degtinė, turinti kadagio skonį. Geros kokybės kadaginė laikoma keletą metų ąžuolinėse statinėse, ir auksiškai geltonos spalvos. Turi 38-43% tūrio alkoholio. Olandai kadaginę geria be priedų, labai atšaldytą iš mažų, tulpės žiedą primenančių taurelių, kaip aperityvą arba stiprų alkoholį. Ankščiau

Daugiau

Akvavitas (Aquavit)

Pavadinimas kilęs iš lotyniškų žodžių “aqua vitae” (gyvybės vanduo) ir kadaise šitaip buvo vadinami visi stiprūs alkoholiniai gėrimai. Skaidraus arba auksiško akvavito pagrindas yra švarus, bemaž neutralaus skonio grūdinių javų spiritas arba bulvių spiritas, turintis 96% tūrio alkoholio. Tai – susifermentavusio mentalo distiliatas su vandens, kmynų, kalendros, cinamono, kopros, citrinos žievelės, gvazdikėlių, anyžių ir kitais

Daugiau
x

Lost Password