Vaisiai
Labai nedaugelis kokteilių gali apsieiti be vaisių: paprastųjų ir žaliųjų citrinų, apelsinų ir bananų, melionų ir persikų, žemuogių ir ananasų. Švieži vaisiai yra sėkmingos kokteilio puošybos paslaptis, tačiau jie gali būti pagrindinė kokteilio sudedamoji dalis. Beveik visiems maišiklyje ruošiamiems kokteiliams naudojami vaisių gabaliukai.
Norint sėkmingai paruošti kokteilius, labai svarbu šalia turėti įvairių vaisių. Būtiniausi yra citrusiniai vaisiai, ypač paprastosios bei žaliosios citrinos ir apelsinai. Kai tik įmanoma, naudokite nevaškuotus, chemiškai neapdorotus vaisius, nes citrusiniai vaisiai dažnai į taurę dedami su žievele. Jeigu rengiate kokteilių vakarėlį, verta turėti ir šviežią ananasą, nes ne vien vaisių skiltelės, bet ir lapai puikiai tinka gėrimui papuošti.
Iš kitų vaisių rekomenduojame naudoti sezoninius produktus. Kokteilius braškių pagrindu ruoškite vasarą ne vien dėl to, kad tada braškės pigesnė, bet ir dėl to, kad tuomet vaisių kokybė, skoninės ir maistinės savybės pranašesnės.