Maišymas (stirring) – kokteilio sudedamųjų dalių maišymas taurėje arba stiklinėje.
Puošimas (garnish) – bendras terminas, reiškiantis kokteilio išvaizdos gražinimą.
Paskalauti (pinse) – paskalauti taurę alkoholiniu gėrimu, paskui jį išpilti.
Šarmojimas (frosting) – taurės šarmojamos, t.y. paneriamos į vandenį, paskui dedamos į šaldiklį, kad apsitrauktų plona ledo plėvele.
Sluoksniavimas (float) – sluoksniuotų kokteilių ruošimas.
Parodomasis kokteilių ruošimas (show mixing) – artistiškas kokteilių ruošimas su pristatymu.
Šerkšnas (crusta) – dekoratyvus, šerkšną primenantis taurės krašto apvadėlis, suformuotas iš cukraus, druskos ar kokosų drožlių.
Kokteilio viršaus puošimas (topping) – kokteilio papuošimas plakta grietinėle.
Per pusę (half & half) – po 50% kiekvienos sudedamosios dalies.
Paruoštas taurėje (built in the glass) – kokteilis, pagamintas toje pačioje taurėje, kuri patiekiama klientui.
Grynas (neat) – alkoholinis gėrimas, patiekiamas be ledo ir kitų priedų.
Suplakti (shake) – joks kitas būdas nėra taip neabejotinai susijęs su kokteilių ruošimu kaip plakimas, nors ne tiek daug kokteilių plakama, kaip galėtumėte pamanyti. Taigi plakimas – svarbus kokteilio ruošimo būdas, tačiau toli gražu ne vienintelis. Plakimo svarba priklauso nuo plaktuvės, nes gerokai skiriasi kokteilių ruošimas naudojant trijų dalių plaktuvę ir Bostono plaktuvę.
Spiralė (twist) – spirališkai nulupta citrusinio vaisiaus žievelė, naudojama kokteiliui papuošti.
Nukošti (strain) – supilti per baro koštuvėlį.
Traiškyti, grūsti (muddle, crush) – traiškyti citrusinius vaisius taurėje ar stiklinėje storu dugnu.
Dalis arba santykis (part) – kokteilio sudedamųjų dalių kiekio nurodymas, nurodant ne visą jų kiekį, o tik proporcijas.
Be ledo (strait up) – kokteilio ruošimas be ledo.
Artistiškas kokteilių ruošimas (flair bartending) – barmenas linksmina svečius įmantriai manipuliuodamas, žongliruodamas baro reikmenimis ar gėrimų buteliais. Dar žr. „Parodomasis maišymas”.
Jums taip pat gali būti įdomu: