Sultys
Sultims, kaip ir visoms kitoms kokteilio sudedamosioms dalims, labai svarbus kokybės reikalavimas. Sultys turėtų būti didelės koncentracijos ir nepersaldytos. Neįmanoma sumaišyti gerą kokteilį su pigiomis sultimis, kuriose daugiau saldyto vandens negu vaisių sulčių.
Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, iš kokių vaisių tos sultys išspaustos. Turėtumėte pasistengti gauti 100% apelsinų ir ananasų sulčių, tačiau neįmanoma rasti kitų vaisių sulčių, kurios būtų panašios koncentracijos. Pavyzdžiui 25 % koncentracijos bananų sultys laikomos pakankamai geromis.
Aišku, renkantis sultis svarbu jų šviežumas. Jeigu turite galimybę patys išspausti šviežių apelsinų sulčių, tai ir padarykite. Sulčių, kaip ir ledo, visada reikia turėti užtektinai, ir ne tik ruošiant nealkoholinius kokteilius, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra sultys. Ypač svarbu turėti pakankamą apelsinų ir ananasų sulčių atsargą.
Kokteilių vakarėliui reikėtų turėti paruošus kelis butelius arba pakelius pasiflorų ir persikų sulčių, taip pat mažesnį kiekį vyšnių bei obuolių sulčių. Labai svarbu turėti po butelį paprastųjų ir žaliųjų citrinų, nes tai – esminiai daugelio klasikinių kokteilių, pavyzdžiui, Gimlet, komponentai. Dėl žaliųjų citrinų – turite pasirinkti arba pasaldytą citrinų gėrimą arba sultis.