Likeriai (Liqueurs)
Saldžios ir tirštos aukštos kokybės degtinės. Tai alkoholiniai gėrimai su cukraus, kvapiųjų prieskonių, augalų, vaisių sulčių ir eterinių aliejų priedais. Vietoje cukraus neretai vartojamas medus, gliukozė, karamelė.
Kuantro (Cointreau)
Iš karčiųjų apelsinų ir citrinų padarytas likeris. Turi 40 procentų tūrio alkoholio. Geriamas be priedų arba su ledu. Dažnai vartojamas maišytiesiems…
Vyšnių brendis (Cherry Brandy)
Tai yra vyšnių likeris, pagamintas iš vyšnių sulčių. Alkoholis sudaro 25 procentus tūrio.
Šartrezas (Chartreuse)
Prancūziškas žolių likeris, kurį išrado nežinomas alchemikas kaip gyvybės eliksyrą. Vienuoliai iš La Grande Chartreuse vienuolyno, esančio Grenoblio apylinkėse pagerino paslaptingą…
Juodųjų serbentų likeris (Cassis)
Tamsiai raudonas likeris iš juodųjų serbentų sulčių. Cassis – prancūziškas juodųjų serbentų pavadinimas. Alkoholio turi ne mažiau kaip 20 procentų tūrio.…
B ir B (B&B)
Šis gintaro spalvos likeris padarytas sumaišius brendį su benediktinu. Į rinką išleistas 1938 metais. Alkoholis sudaro 40 procentų tūrio.
Benediktinas (Bénédictine)
Prancūziškas gintaro spalvos žolių likeris. Pirmą kartą 1510 metais jį padarė benediktinų vienuolyne, todėl jis ir pavadintas benediktinu. Kiekvienas originalaus gėrimo…
Abrikosų brendis (Apricot Brandy)
Abrikosų likeris daromas iš abrikosų sulčių, natūralio abrikosų degtinės, cukraus ir sirupo bei spirito ir vandens. Alkoholio turi būti ne mažiau…
Anyžinis (Anisette)
Šitas likeris gaminamas iš žvaigždanyžiaus (baldriano). Pridedama ir kitų priedų, pavyzdžiui, krapų, gvazdikėlių, kalendros, našlaitės šaknų ir kitokių žolių. Alkoholis sudaro…
Amaro Averna
Dar žinomas kaip Amaro Siciliano, itališkas kartusis intensyvaus skonio likeris.
Amaretas (Amaretto)
Šis gintaro spalvos itališkas likeris gaminamas iš saldžiųjų ir karčiųjų migdolų, abrikosų kauliukų, vanilės ir įvairių žolių. Alkoholis sudaro 28 procentus…