Karčiosios degtinės (Bitters)
Tokiu pavadinimu vadinami ypatingi vynai, degtinės ir kartieji likeriai. Jų gamybai vartojami žolių ir šaknų, tropinių ir subtropinių augalų stiebų, lapų ir šaknų ekstraktai. Visos jos yra tamsios spalvos ir veikia stimuliuojančiai.
Činaras (Cynar)
Itališkas aperityvas, gaminamas iš artišokų sulčių ir žolių. Alkoholis sudaro 16,5 procentų tūrio. Prie didžiulės aperityvų šeimos taip pat priklauso Fernet-Branca,…
Aperolis (Aperol)
Jaunesnysis kampario brolis, kurio sudėtyje yra tik 11 procentų tūrio alkoholio. Šviesus itališkas aperityvas, ryškiai oranžinės spalvos, vaisinio, truputį kartoko skonio.…
Kamparis (Campari)
Visame pasaulyje žinomas kartaus skonio itališkas žolių vynas. Turi savo tipišką įvairiausių žolių, kurių sudėtis yra gamintojo paslaptis, ir karčiųjų apelsinų…
Bunkampas (Boonekamp)
Aromatinga karčioji degtinė (ne mažiau kaip 40 procentų tūrio alkoholio), į kurios sudėtį įeina daugybė egzotiškų komponentų. Anyžiai, krapai, paprastoji rudmedė,…
Tropikų karčioji (Tropical Bitter)
Ši karčioji degtinė pagaminta iš įvairių tropinių vaisių.
Apelsinų karčioji (Orange-Bitter)
Tai yra apelsinų žievelių ekstraktas, sumaišytas su džinu. Dažniausiai vartojamas kokteiliams aromatizuoti.