Šampanas

Yra nekarūnuotas putojančių vynų karalius. Pavadinimas – pagal Prancūzijos provincijos Šampanės geografinį pavadinimą, kur gaminamas išlaikytas šampanas ir turi teisę juo vadintis. Jo gamyba brangiai kainuoja, kadangi brandinamas buteliuose, kuriuose bus parduodamas. Extra brut – išskirtinai išlaikytas sausas šampanas. Brut – labai sausas arba sausas, sec – pusiau sausas ligi saldaus, demi sec – saldus,

Daugiau

Sultys

Sultims, kaip ir visoms kitoms kokteilio sudedamosioms dalims, labai svarbus kokybės reikalavimas. Sultys turėtų būti didelės koncentracijos ir nepersaldytos. Neįmanoma sumaišyti gerą kokteilį su pigiomis sultimis, kuriose daugiau saldyto vandens negu vaisių sulčių. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, iš kokių vaisių tos sultys išspaustos. Turėtumėte pasistengti gauti 100% apelsinų ir ananasų sulčių, tačiau neįmanoma

Daugiau

Sirupai

Pagrindinė sirupų dalis – vaisių koncentratas, tad jie puikiai tinka, kai reikia pridėti vaisių skonio, bet nepadidinti skysčio tūrio. Be to, sirupai gali suteikti kokteiliui skonį tų vaisių, kurių paprastai neįmanoma išspausti arba kuriuose mažai sulčių, pavyzdžiui, mangų ar kokosų. Parduodama ir kitokio skonio sirupų, pavyzdžiui, šokolado skonio. Sirupus reikia pilti ar lašinti atsargiai, turint

Daugiau

Gazuotas sodos vanduo

Sodos vanduo – jau beveik nevartojamas terminas maisto produktų parduotuvėse, tačiau faktiškai kiekviename prekybos centre parduodamas stipriai gazuotas mineralinis vanduo. Maišant kokteilius toks vanduo suteikia gaivumo, sukelia žaižaravimą, todėl neputojantis ar mažai gazuotas vanduo kokteiliams nenaudojamas. Geriausiu atveju vanduo turėtų turėti didelę santykinę druskos dalį ir truputį jaučiamą sodos skonį. Svarbu visada naudoti šviežią vandenį,

Daugiau

Kola ir limonadas

Ruošiant klasikinius kokteilius neapsieinama be kolos ir limonado, toniko, imbierinio alaus, vaisvandenio Bitter lemon ir oranžado. Šie gėrimai itin svarbūs ruošiant ilgai geriamą kokteilį. Džinas su toniku, viskis su koka-kola arba Pernod su koka-kola – vieni iš dažniausiai užsakomų maišytų gėrimų pasaulyje. Dėl gaiviųjų gėrimų kokybės. Kai galima, naudokite gerai žinomo gamintojo gaminius. Negalima tvirtinti,

Daugiau

Energetiniai gėrimai

Nė viena nauja gėrimų grupė neįgijo tokio populiarumo kaip energetiniai gėrimai. Kaip tik todėl kokteilių receptai, kurių sudėtyje yra Red Bull ir panašių produktų, yra labai mėgstami, ypač jaunų žmonių. Iš esmės šiems energetiniams gėrimams tinka tie patys kriterijai kaip ir kitiems gazuotiems gėrimams. Jie labai tinkami ilgai geriamiems kokteiliams, kai maišomi su alkoholiniu gėrimu,

Daugiau

Vaisiai

Labai nedaugelis kokteilių gali apsieiti be vaisių: paprastųjų ir žaliųjų citrinų, apelsinų ir bananų, melionų ir persikų, žemuogių ir ananasų. Švieži vaisiai yra sėkmingos kokteilio puošybos paslaptis, tačiau jie gali būti pagrindinė kokteilio sudedamoji dalis. Beveik visiems maišiklyje ruošiamiems kokteiliams naudojami vaisių gabaliukai. Norint sėkmingai paruošti kokteilius, labai svarbu šalia turėti įvairių vaisių. Būtiniausi yra

Daugiau

Ledas

Ledas – kokteilio sudedamoji dalis, sulaukianti mažiausiai dėmesio, tačiau naudojama gausiausiai. Galima sakyti, kad ledas yra pamatas, kuriuo remiasi daugumos maišytų gėrimų ruošimas, tačiau sykiu ir daug daugiau negu tik aušalas. Ledas – vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių rankų darbo kokteilio kokybę, kartu galintis pagerinti jo skonį ir išvaizdą. Kokteiliams naudojamas dvejopo pavidalo ledas: ledo gabaliukai

Daugiau

Spalvotas ledas

Dar viena galimybė kiek paįvairinti kokteilio išvaizdą – naudoti spalvotą ledą. Imkite nealkoholinius gėrimus, kurie irgi naudojami kokteiliams, tokius kaip apelsinų sultys. Užšaldykite, kaip įprasta, ledo padėkliukuose. Iš citrinų sulčių išeis geltoni ledo gabaliukai, o melsvai žalią ledą galite sukurti užšaldę nealkoholinį Blue Curaçao.

Daugiau

Sausasis ledas

Labai šalto ir kartu nepaprastai sauso ledo iš šaldiklio negalima painioti su sausuoju ledu, kuris yra užšalęs anglies dvideginis (CO2). Šį ledą, kurio užšalimo taškas yra -78°C, galima labai efektingai panaudoti, pavyzdžiui, atliekant kokteilio Vulcanic Island parodomąjį maišymą. Toks demonstravimas reikalauja didelio atsargumo, nes prie tokio ledo jokiu būdu negalima prisiliesti plikomis rankomis, jau nekalbant

Daugiau

Kuantro (Cointreau)

Iš karčiųjų apelsinų ir citrinų padarytas likeris. Turi 40 procentų tūrio alkoholio. Geriamas be priedų arba su ledu. Dažnai vartojamas maišytiesiems gėrimams, o taip pat aromatizuoti kepiniams ir saldiems patiekalams ruošti.

Daugiau

Šartrezas (Chartreuse)

Prancūziškas žolių likeris, kurį išrado nežinomas alchemikas kaip gyvybės eliksyrą. Vienuoliai iš La Grande Chartreuse vienuolyno, esančio Grenoblio apylinkėse pagerino paslaptingą Chartreuse receptūrą ir pagamino šalia puikaus žalio šartrezo ir geltonąjį. Geltonasis šartrezas tapo likerių karaliumi. Šartrezas gaminamas net iš 130 įvairių žolių ir ekstraktų rūšių, o skystas priedas yra brendis. Geltonasis šartrezas turi 43

Daugiau

Juodųjų serbentų likeris (Cassis)

Tamsiai raudonas likeris iš juodųjų serbentų sulčių. Cassis – prancūziškas juodųjų serbentų pavadinimas. Alkoholio turi ne mažiau kaip 20 procentų tūrio. Cassis gali vadintis tik Crème de Cassis, jeigu alkoholis sudaro 15 procentų tūrio ir turi minimalų kiekį cukraus. Juodųjų serbentų likeris gali būti geriamas kaip likeris ir kaip aperityvas.

Daugiau
x

Lost Password