Mėtų likeris
Gaminamas iš natūralių mėtų esencijų, spirito ir cukraus.
DaugiauGaminamas iš natūralių mėtų esencijų, spirito ir cukraus.
DaugiauVioletinis, turintis vaisių aromatą, gaminamas iš našlaičių ir įvairių egzotiškų preidų.
DaugiauPriskiriamas aromatingiems vaisių likeriams, yra bespalvis ir skaidrus. Alkoholis sudaro 30-35 procentus tūrio.
DaugiauVyšnių likeris su švelniu karčiųjų migdolų prieskoniu. Alkoholis sudaro 30-35 procentus tūrio.
DaugiauGaminamas iš marakujų sulčių. Žinomiausias – Jambosala. Alkoholis sudaro 25 procentus tūrio.
DaugiauTropinis likeris iš džino, citrinų ir greipfrutų. Alkoholis sudaro 22 procentus tūrio.
DaugiauPagrindinė jo gamybos žaliava – kokosų riešutų pienelis. Rinkoje yra keletas šio likerio rūšių: grietinėlės, pagamintas iš braziliškų kokoso riešutų – Cocosala, Batida de Coco, bei Créme de Coco, skaidrus Coco Ribe, o taip pat pasaulinio pripažinimo sulaukęs Malibu.
DaugiauPriklauso iš vaisių gaminamų likerių grupei ir turi ne mažiau kaip 25 procentus tūrio alkoholio. Žinomiausi likeriai: danų – Cherry Heering ir italų – Luxardo bei Maraschino.
DaugiauDažnai gaminamas pavadinimu Mocca ir daromas iš šviežiai paskrudintos maltos kavos be jokių kvapiųjų priedų. Turi ne mažiau kaip 25 procentus tūrio alkoholio. Gana dažnai dar papildomai turi 10 procentų grietinėlės. Tai nurodoma etiketėje. Žinomiausi gėrimai yra šie: Kahlúa – meksikietiškas kavos likeris su žolių ir vanilės priedais. Tía Maria – su alkoholiu iš cukranendrių.
DaugiauLikeris gaminamas iš airiško viskio, žolių, ir viržių medaus. Alkoholis sudaro 35 procentus tūrio.
DaugiauVienas labiausiai žinomų itališkų likerių. Apie 70 procentų žolių ir augalinių ištraukų suteikia jam būdingą aromatą. Turi 35 procentus tūrio alkoholio. Gaminamas bespalvis su apelsinų kvapu ir aukso spalvos – kvepiantis migdolais.
DaugiauPrancūziškas apelsinų likeris, gaminamas iš karčiųjų karibiškų apelsinų. Parduotuvėse galima rasti šviesų Grand Marnier ir raudoną Grand Marnier Cordon Rouge. Abu turi vienodą alkoholio kiekį – 40 procentų tūrio. Patiekiami kambario temperatūros arba su ledu. Yra idealus daugelio maišytųjų gėrimų komponentas.
DaugiauGintaro spalvos, itališkas žolių likeris. Gaminamas iš miško riešutų, žolių ir uogų.
DaugiauVokiškas žolių likeris. Gaminamas geltonas ir žalias.
DaugiauPriskiriamas prie emulsinių arba tirštųjų likerių, gaminamas iš kiaušinių trynių, cukraus ir paprastai vinjako. Turi apie 20 procentų tūrio alkoholio. Lenkijoje žinomas pavadinimu Advocat, turintis apie 25 procentus alkoholio ir apie 400 g/l cukraus. Mėgstamas ponių gėrimas, kai vaišinamasi juoda kava.
Daugiau