Sirupai
Pagrindinė sirupų dalis – vaisių koncentratas, tad jie puikiai tinka, kai reikia pridėti vaisių skonio, bet nepadidinti skysčio tūrio. Be to, sirupai gali suteikti kokteiliui skonį tų vaisių, kurių paprastai neįmanoma išspausti arba kuriuose mažai sulčių, pavyzdžiui, mangų ar kokosų. Parduodama ir kitokio skonio sirupų, pavyzdžiui, šokolado skonio.
Sirupus reikia pilti ar lašinti atsargiai, turint omeny, kad tai koncentratas. Paprastai pakanka mažo šlakelio. Dozuokite sirupą baro šaukštu; taip užsitikrinsite, kad kokteilyje nevyrautų sirupo skonis.
Kitaip nei sultys, atidarytas sirupas ilgai neišsilaiko net ir šaldytuve. Be to, maži buteliukai ekonomiški. Vadinasi, jie tinka namų barui, net jei nedažnai ruošiate kokteilius.
Vaisių, tokių kaip mangai ar abrikosai būtiniausiu atveju galima panaudoti kaip sulčių pakaitalą. Sirupas atskiedžiamas ąsotyje negazuotu vandeniu maždaug tokiu santykiu: 1 dalis sirupo ir 8 dalys vandens arba 1:10.