Ledas

Ledas – kokteilio sudedamoji dalis, sulaukianti mažiausiai dėmesio, tačiau naudojama gausiausiai. Galima sakyti, kad ledas yra pamatas, kuriuo remiasi daugumos maišytų gėrimų ruošimas, tačiau sykiu ir daug daugiau negu tik aušalas. Ledas – vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių rankų darbo kokteilio kokybę, kartu galintis pagerinti jo skonį ir išvaizdą. Kokteiliams naudojamas dvejopo pavidalo ledas: ledo gabaliukai (kubeliai) ir grūstas ledas. Jį lengva pasigaminti namie.

Pasigaminti ledo gabalėlių – vienas juokas. Į plastikinę formelę pripilkite vandens ir įdėkite į šaldiklį! Tačiau ir čia reikia atsargumo: jeigu ledą per ilgai laikysite šaldytuve, jis gali peršalti, gali pablogėti jo kokybė ir net įgauti šalia laikomo maisto kvapą. Todėl geriausia naudoti vadinamuosius ledo maišelius, skirtus ledo gabaliukams gaminti. Jų nepaveikia nei peršaldymo efektas, nei šaldiklyje esančio maisto kvapai.

Ruošiant ledą maišeliuose reikia laikytis šios taisyklės: šaltą vandenį leisti labai lėtai. Antraip gali būti pažeistos maišelio pertvarėlės, tuomet atskiruose skyreliuose susiformuos didesni ledo gabaliukai arba vanduo išbėgs ir paketai bus netinkami naudoti.

Norint pasidaryti grūsto ledo, geriausia naudotis ledo malūnėliu. Šis prietaisas besisukančiais peiliukais suskaldo ledo gabalėlius. Malūnėlių yra rankinių ir elektrinių. Pasigaminti grūsto ledo palyginti lengva net ir be jokio aparato. Kelis ledo gabalėlius įvyniokite į švarų medvilninį rankšluostį ir padaužykite į kietą paviršių, kol ledas sutrupės. Geriau seksis gauti vienodo dydžio ledo gabaliukus jei daužysite mediniu plaktuku.

Įvertinimas

Vidutinis vertinimas: 0 / 5. Balsų: 0

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

x

Lost Password