Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Konjakas (Cognac) Spausdinti E-mail Dalintis

Konjakas yras geriausias vinjakas, turintis apie 40% tūrio alkoholio. Kad galėtų vadintis konjaku, vinjakas privalo būti pagamintas iš tam tikros atmainos baltųjų vynuogių auginamų Šarantos (Charente) regione aplink Konjako (Cognac) miestą Prancūzijos pietvakariuose.

Konjako gamyba čia turi ilgaamžes tradicijas. Konjaką privaloma distiliuoti mažiausiai du kartus. Paskui laikoma ąžuolinėse statinėse bent dvejus metus. Brandinamas, sendamas įgyja tamsiai rudą spalvą.

Konjako kokybė pažymėta tam tikrais ženklais butelio etiketėje. Trys žvaigždutės arba V.S. (very superior) reiškia, kad konjakas buvo laikomas statinėje mažiausiai dvejus metus. V. S. O. P. (very superior old pale) - rinktinis, labai senas, šviesus konjakas. Vieux, V. O. ir Réserve - išlaikytas penkerius metus. Extra, Napoléon, X. O. Tres Vieux ir Vieille Réserve reiški, kad konjakas ąžuolo statinėse buvo laikomas nuo šešerių ligi dešimties metų.

Šaltiniai: brmns

 

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą