Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Brendis (Brandy) Spausdinti E-mail Dalintis

Tai angliškas pavadinimas alkoholinių gėrimų, gaunamų distiliuojant vynuogių vynus. Tokiu pavadinimu pasaulinėje rinkoje žinomi dauguma vinjakų. Brendžio pavadinimas kilęs iš olandiško žodžio brandewijn (taip viduramžiais buvo vadinamas pakaitintas vynas).

Brendis gali būti gaminamas distiliuojant vaisių vyną, tačiau turi būti atitinkamai pažymėta, pavyzdžiui, Cherry Brandy - vyšnių likeris ir panašiai. Prie geriausių brendžiais vadinamų vinjakų priskiriami ispaniški vinjakai - delikatūs ir salstelėję. Taip pat italų Vecchia Romagna ir portugalų Aguardente neatsilieka nuo pasaulinio garso brendžių.

Šaltiniai: brmns

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą