Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Paruošimas Komponentai Alkoholiniai vaisių distiliatai Kriaušių ir obuolių degtinės
Kriaušių ir obuolių degtinės Spausdinti E-mail Dalintis

Šie vaisiai turi ganėtinai daug sukraus, todėl varant degtinę nereikia nei cukraus, nei alkoholio priedų.

Viena žinomiausių šios rūšies degtinių yra kalvadosas. Kalvadosas daromas iš sidro - obuolių vyno iš Normandijos. Teisę vartoti pavadinimą "kalvadosas" iš sidro pagamintoms degtinėms turi tiksliai nurodytų vienuolika apygardų.

Po distiliavimo kalvadosas brandinamas nuo dviejų ligi šešerių metų ąžuolinėse arba kaštoninėse statinėse. Kuo senesnis kalvadosas, tuo kvapnesnis ir delikatesnis. Keičiasi ir jo spalva - iš gintarinės pavirsta į spalvą, panašią konjakui. 

Obuolinės, kurioms nesuteikiama teisė vadintis kalvadosu, vadinamos: eau-de-vie de pomme, apple brandy, applejack arba aquardiente di sidre.

Degtinės, pagamintos iš Villjams christ atmainos kriaušių, vadinamos williamsbirne, williams arba williams-christ. Jos ypač kvapnios. Etiketėje turi būti parašyta iš kokių vaisių ta degtinė išvaryta. Alkoholio kiekis šios degtinės rūšies svyruoja nuo 40% ligi 50% tūrio.

Šaltiniai: brmns

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą