Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Paruošimas Komponentai Alkoholiniai vaisių distiliatai Distiliuoti alkoholiniai antpilai
Distiliuoti alkoholiniai antpilai Spausdinti E-mail Dalintis

Jie gaminami iš mažai cukraus turinčių vaisių, pavyzdžiui, aviečių, gervuogių ir serbentų. Prieš distiliavimą įpilama alkoholio, kadangi jos nefermentuojamos. Tačiau cukraus negalima pridėti. Paprastai šios degtinės turi ne mažiau kaip 40 procentų tūrio alkoholio, dažnai net daugiau.

Geriausiai žinomas aviečių antpilas (Eau-de-vie de framboise). Turi malonų, švelnų skonį. Tokie antpilai daromi taip pat iš mėlynių, juodųjų serbentų ir bruknių. Tropiniai antpilai daromi iš bananų, mandarinų, mangamedžio vaisių, marakujos ir papajos vaisių.

Paprastai naminiu būdu gaminami antpilai nedistiliuojami. Šios rūšies degtinės nevartojamos maišytiesiems gėrimams gaminti, tačiau prireikus jos gali atstoti vieną iš trūkstamų sudėtinių dalių.

Šaltiniai: brmns

 

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą