Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Kurasao (Curaçao) Spausdinti E-mail Dalintis

Tai likerių rūšies, gaminamos iš nedidelių karčiųjų apelsinų žievelių, pavadinimas. Seniau toji apelsinų rūšis buvo auginama Kurasao saloje Venesuelos pakrantėje ir iš čia kilęs likerio pavadinimas.

Šiandien pagrindinis šitų apelsinų augintojas - Haitis. Kad ištrauktų iš žievelių kvapiąsias medžiagas, jas užpila konjaku, armanjaku ir vinjaku. Pridedama prieskoninių žolių ir šaknelių. 

Kurasao gaminamas įvairių spalvų - Curaçao Triple Sec, oranžinis Red Orange, žalias ir melsvas Curaçao blue.

Paprastai alkoholis sudaro 30 procentų likerio tūrio, išlaikytas "sec" arba "triple sec" (trigubai išlaikytas) privalo turėti ne mažiau kaip 35 procentus tūrio alkoholio. 

Šaltiniai: brmns

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą