Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Cheresas (Sherry) Spausdinti E-mail Dalintis

Tai pietietiškasis vynas iš tam tikro geografinio Ispanijos regiono - Andazūlijos. Savo skoniu išsiskiria šios chereso rūšys:

Fino - ilgiausiai išlaikytas iš visų chereso rūšių. Šviesiai geltonos spalvos, švelnaus migdolų prieskonio. Alkoholio kiekis svyruoja nuo 15,5-17% tūrio.

Manzanilla - tai Fino iš Sanluka de Baramedos. Švelnus, gaivus ir kvapnus, šiek tiek aitroko skonio, alkoholis sudaro 15,5-16,5% tūrio.

Amontillado - gintaro spalvos, pusiau išlaikytas cheresas. Alkoholis sudaro 18-25 procentus tūrio. Gaminamas sausas ir pusiau sausas.

Olorosso - tamsiai rudas išlaikytas cheresas, turintis iki 24 procentų tūrio alkoholio. Turi graikinių riešutų prieskonį.

Cream Sherry - tai selekcionuotas Olorosso - labai saldus ir tamsus cheresas.

Šaltiniai: brmns

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą