Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Paruošimas Taurės krašto apvadėlio sudarymas
Taurės krašto apvadėlio sudarymas Spausdinti E-mail Dalintis

Crusta (sniego plutelė, šerkšnas) - taip iš pradžių buvo pavadinta druskos juostelė (apvadėlis) ant taurės krašto, kuri yra tokių kokteilių kaip klasikinis Margarita būtina dalis. Šiais laikais tas terminas taikomas visiems dekoratyvinio taurės krašto apvadėlio tipams, ypač iš cukraus ir kokosų drožlių. Be to, šis terminas vartojamas kaip apibūdinantis kai kuriuos kokteilius.

Jei norite sukurti taurės apvadėlį, perjaukite pusiau 1 cm pločio citrinos griežinėlį; saldžiam šerkšnui sukurti iš cukraus ar kokosų drožlių panaudokite pusę apelsino griežinėlio.

Apvertę taurę dugnu į viršų (kad į ją nepritekėtų sulčių), vaisiaus gabalėliu braukite per taurės kraštą, kol suvilgysite jį sultimis. Į tinkamo dydžio lėkštelę pripilkite 0,5-1 cm storio druskos, cukraus ar kitos sudedamosios dalies sluoksnį. Neimkite per didelės lėkštės - pakanka kavos lėkštutės.

Dabar nuleiskite taurę sudrėkintu kraštu į druską ir švelniai pasukinėkite į vieną ar kitą pusę: druska prilips prie sulčių. Galiausiai taurę pakelkite laikydami lygiagrečiai lėkštutei ir švelniai nupurtykite druskos perteklių.

Šaltiniai: rpk

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Platus pasirinkimas

Dažnai pamirštame apie pasaulyje vyraujančią alkoholinių gėrimų įvairovę arba tiesiog neįsivaizduojame kokį platų pasirinkimą turime. Pagalvokite apie tai planuodami savo vakarą, susidarykite savo kokteilių sąrašą