Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Paruošimas Sluoksniuotų gėrimų ruošimas
Sluoksniuotų gėrimų ruošimas Spausdinti E-mail Dalintis

Sluoksniuotas gėrimas dažniausiai sudaromas iš dviejų-keturių sluoksnių. Idealiu atveju taurė turėtų būti mažo skersmens (bet pakankamai plati, kad galima būtų lengvai įstatyti baro šaukštą) ir stačiai šonais.

Sudedamosios dalys pilamos į taurę pagal jų klampumą. Ingredientų, turinčių daug cukraus ir mažai alkoholio, klampumas didelis, todėl juos reikia pilti pirmiausia, o po to tuos ingredientus, kurių sudėtyje daug alkoholio, bet mažai cukraus, nes jie mažesnio tankio. Viršutinis sluoksnis visada yra lengvai plakta grietinėlė.

Sluoksniuojant sudedamosios dalys pilamos į taurę lėtai ir atsargiai per baro šaukštą, laikomą truputį aukščiau esamų sluoksnių, jo galiuką prispaudus prie taurės priešingos sienelės. Taip neleidžiama pilamam skysčiui per greitai sruventi ant jau esamo sluoksnio, kad skysčiai nesusimaišytų.

Šaltiniai: rpk

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą