Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Paruošimas Liepsnojantis kokteilis
Liepsnojantis kokteilis Spausdinti E-mail Dalintis

Kokteilio uždegimas - viena įspūdingiausių barmeno meno demonstravimo akimirkų, visuomet prikaustanti svečių dėmesį. Kai kurie gėrimai tapo mėgstami daugiausia dėl jų liepsnojimo, pavyzdžiui, klasikinis Shooter B52.

Kad alkoholinis gėrimas degtų, jis turi būti mažiausiai 42 laipsnių stiprumo. Kuo didesnis jame procentinis alkoholio kiekis, tuo lengviau jis bus uždegamas ir tuo aukščiau kils liepsna. Todėl 73 procentų ABV romas - dažniausiai naudojamas alkoholis liepsnojantiems kokteiliams. Svarbus liepsnojimo privalumas yra tas, kad dega didžioji alkoholio dalis, todėl jis susilpnėja prieš išgeriant.

Ruošiant liepsnojančius kokteilius yra didelis pavojus nudegti. Uždekite visada iš šono ir jokiu būdu nebūkite palinkę virš taurės. Degūs skysčiai garuoja, ypąč labai stiprūs alkoholiniai gėrimai, turi būti laikomi atokiai nuo atvirų kūno vietų.

Šaltiniai: rpk

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Platus pasirinkimas

Dažnai pamirštame apie pasaulyje vyraujančią alkoholinių gėrimų įvairovę arba tiesiog neįsivaizduojame kokį platų pasirinkimą turime. Pagalvokite apie tai planuodami savo vakarą, susidarykite savo kokteilių sąrašą