Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Paruošimas Grūdimas arba traiškymas
Grūdimas arba traiškymas Spausdinti E-mail Dalintis

Tai toks būdas, kai barmenas įdeda į stiklinę citrusinio vaisiaus skiltelių ir sutraiško grūstuvėliu arba maišymo lazdele. Sutraiškytas vaisius išleidžia sultis ir suteikia kokteiliui citrusinio vaisiaus skonį, pavyzdžiui, kokteiliui Caipirinha. Vaisių reikia sutrinti prieš pilant kitas sudedamąsias dalis, kad galėtumėte matyti, kiek yra sulčių. Vaisiaus gabalėliai neturėtų būti per daug traiškomi, nes priešingu atveju į kokteilį pateks kartieji vaisiaus žievelės komponentai ir sugadins skonį. Jei vaisius nepakankamai sultingas, baigdami ruošti kokteilį galite papildomai įpilti sulčių, pavyzdžiui, žaliųjų citrinų.

Šaltiniai: rpk

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą