Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mojito kokteilis Spausdinti E-mail Dalintis

Sudėtis:Mojito kokteilis

aukšta stiklinė,
20 ml laimų arba citrinų sulčių,
10 ml cukraus sirupo,
40 ml baltojo romo,
truputį sodos vandens.

Papuošimui:
mėtos šakelė.

Paruošimas:

Mėtos lapelius sumaigyti stiklinėje. Supilti laimų arba citrinų sultis ir cukraus sirupą, išmaišyti. Įdėti nemažai grūsto ledo ir supilti romą, vėl išmaišyti. Įpilti šiek tiek sodos vandens ir įmesti į gėrimą mėtos šakelę. Kokteilis Mojito yra gaivinantis ilgai geriamas gėrimas, patiekiamas vasarą, priėmimo metu.

Mojito kartais ruošiamas su geltonuoju romu. Pirmiausia į aukštą taurę įdedamos mėtos, supilamos žaliųjų citrinų sultys (10ml) ir geltonasis romas (50ml). Grūstuvėliu lengvai patrinamos mėtos. Netrinkite per smarkiai, kad nepaleistų karčiųjų aliejų. Įberiama 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus. Pripildoma iki viršaus ledo ir mineralinio vandens. Šiek tiek pamaišoma baro šaukštu, dar pridedama grūsto ledo ir papuošiama mėtos šakele. Patiekiama su vienu arba dviem plonais šiaudeliais.

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą