Sluoksniuotų gėrimų ruošimas Spausdinti Dalintis

Sluoksniuotas gėrimas dažniausiai sudaromas iš dviejų-keturių sluoksnių. Idealiu atveju taurė turėtų būti mažo skersmens (bet pakankamai plati, kad galima būtų lengvai įstatyti baro šaukštą) ir stačiai šonais.

Sudedamosios dalys pilamos į taurę pagal jų klampumą. Ingredientų, turinčių daug cukraus ir mažai alkoholio, klampumas didelis, todėl juos reikia pilti pirmiausia, o po to tuos ingredientus, kurių sudėtyje daug alkoholio, bet mažai cukraus, nes jie mažesnio tankio. Viršutinis sluoksnis visada yra lengvai plakta grietinėlė.

Sluoksniuojant sudedamosios dalys pilamos į taurę lėtai ir atsargiai per baro šaukštą, laikomą truputį aukščiau esamų sluoksnių, jo galiuką prispaudus prie taurės priešingos sienelės. Taip neleidžiama pilamam skysčiui per greitai sruventi ant jau esamo sluoksnio, kad skysčiai nesusimaišytų.

Šaltiniai: rpk