Kokteiliai

Kokteilių receptai

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Anyžinė Spausdinti E-mail Dalintis

Jau 1500 metais prieš mūsų erą egiptiečiai šitą gėrimą laikė vaistais. XVIII amžiaus pabaigoje Šveicarijoje prancūcų emigrantas dr. Ordinaire pagamino absentą - spiritinį pelynų antpilą, kuris tapo labai madingu anyžių skonio gėralu.

Absento gamybą perėmė H. L. Pernod. Tačiau piktnaudžiavimas juo pasirodė kenksmingas sveikatai, nes galėjo privesti prie beprotybės, ar net mirties. Po tokio poveikio apraiškų, daugelyje šalių absento gamyba buvo uždrausta.

Po kurio laiko parengta daugelio anyžių skonio gėrimų gamybos technologija. Prancūzijoje jie dar vadinami pastis. Jie gaminami iš žvaigždanyžių (badiano), kurių eteriniai aliejai distiliuojami su cukrumi, grynu alkoholiu ir įvairiais priedais - mėta, melisa, paprastąja rudmene ir kitomis Provanso žolėmis.

Garsiausios anyžinės yra Pernod ir Ricard iš Prancūzijos, Pastis ir Anisette. Didelei anyžinių degtinių šeimai priklauso ir graikiškieji uzai (ouzo) ir turkų (raki), o taip pat bulgarų mastika. Uzas - tai saldi anyžinė, turinti 40-50% tūrio alkoholio. Rakijai būdingas šaknų ir žolelių skonis, ji nėra tokia saldi kaip uzas, o alkoholis sudaro 40-50% tūrio.

Šaltiniai: brmns

 

Paieška:

Dėmesio!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Kokteiliais mėgaukitės atsakingai!

Malonu ruošti

Kokteiliai populiarūs dėl to, kad juos skanu gurkšnoti, malonu gaminti ir efektingai patiekti. Pasaulyje egzistuojanti kokteilių įvairovė patvirtina šią tiesą ir rodo norą bandyti, ieškoti bei atrasti savo mėgiamą skonį, kvapą, spalvą